Americanii au creat un vaccin pentru coronavirus. Când poate fi pus pe piață


Reprezentanții unei companii americane din domeniul tehnologiei au anunțat că au creat un vaccin pentru coronavirus în 3 ore de la intrarea în posesie a codului genetic al virusului.


Inovio Pharmaceuticals, cu sediul în Pennsylvania, a făcut descoperirea la un laborator al său din San Diego, relatează Fox Business. Oficialii companiei spun că au obținut vaccinul pe data de 9 ianuarie 2020 și că, în prezent, se lucrează intens la punerea sa pe piață.

„Am fost capabili să creăm vaccinul în trei ore, odată ce am avut acces la secvența ADN a virusului, datorită puternicei noastre platforme medicale”, a spus pentru sursa citată Dr. Joseph Kim, președintele și CEO-ul companiei americane.

Cât privește punerea sa pe piață, reprezentanții companiei spun că speră să se miște mai repede decât în cazul vaccinului pentru virusul Zika (provoacă febra Zika, boală transmisă prin înțepătură de țânțar), pe care l-au scos pe piață după 7 luni de cercetare. Atunci, acesta fost considerat un record.

Citește și: De ce copiii sunt „ocoliți” de epidemia de coronavirus

Inovio a fost desemnată să lucreze cot la cot cu Beijing Advaccine pentru identificarea unui leac pentru coronavirus. Acțiunile companiei americane au sărit la 5,32 de dolari/bucată în momentul în care a anunțat că va lucra la crearea unui vaccin pentru coronavirus.

Până în prezent, aproape 1.400 de persoane au murit de coronavirus, dintre care cele mai multe sunt din China. Recordul de decese s-a înregistrat miercuri, 12 februarie 2020, când au fost raportate 254 de cazuri.

Între timp, primul român cu coronavirus confirmat a fost transferat la un spital din Japonia de pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în apele teritoriale japoneze.

Fotografii: iStock

Vezi și VIDEO: Tot ce trebuie să știi despre coronavirus

related posts

Modifică setările cookies