Americanii, îndemnați să-și protejeze animalele de companie de coronavirus. „Tratați-le ca pe oameni”


Reprezentanții Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA au transmis o avertizare către populație pentru a-și proteja câinii și pisicile pe care le dețin în case.


Specialiștii în epidemiologie de peste Ocean au informații potrivit cărora animalele de companie pot contracta virusul care face ravagii în lumea întreagă. Aceștia au întocmit un ghid de distanțare fizică care vizează animalele de companie, care trebuie protejate ca și oamenii.

Măsurile de protecție includ menținerea pisicilor în case și prevenirea interacțiunii acestora cu alte aninale sau oameni; plimbarea câinilor în lesă, complementar cu menținerea unei distanțe de cel puțin 2 metri de alte animale sau oameni; evitarea parcurilor de animale, unde se adună multe patrupede cu stăpânii lor.

În întreaga lume sunt puține cazuri de animale infectate cu virusul care provoacă boala Covid-19, cele mai multe confirmate după ce au avut contact cu o persoană bolnavă. Vorbiți cu veterinarul dumneavoastră dacă animalul de companie se îmbolnăvește sau dacă sunteți îngrijorat de starea sa de sănătate”, se arată pe site-ul CDC.

În ciuda numărului redus de cazuri de infectare în rândul animalelor de companie, specialiști CDC au dat exemplul a două pisici din statul New York confirmate cu SARS-CoV-2. Sunt primele animale domestice din SUA diagnosticate cu Covid-19, boală luată de la stăpânii lor.

Anterior, primul animal infectat cu coronavirus a fost un tigru de la Grădina Zoologică din New York. 

Primii care au confirmat că animalele de companie pot contracta virusul au fost medicii din Honk Kong, care au depistat infecția la un câine din rasa Pomeranian, la sfârșitul lunii februarie. Patrupedul s-a stins din viață două săptămâni mai târziu din cauza vârstei înaintate și a stresului provocat de condițiile de carantinare.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 6: Maximilian: "la 12 ani am câștigat prima mie de euro"

related posts

Modifică setările cookies