ANOREXIA - boala moderna care te poate baga in mormant - VIDEO


Toate femeile isi doresc sa fie frumoase, iar pentru multe dintre ele "a fi frumoasa" este echivalent cu "a fi slaba". Dorinta de a avea un trup perfect devine adesea o obsesie si nu mai este decat un pas pana la ceea ce ce unii specialisti au numit "cea mai noua forma de sinucidere".
 


Ce pret sunt dispuse femeile sa plateasca pentru a a arata bine? Cum se manifesta anorexia? Cat de vulnerabile sunt modelele in fata acestei boli care poate deveni mortala?

Invitatele Ioanei Maria Moldovanau au fost modelele Rosemarie Florescu, Alexandra Badescu si Andreea Tivadar. Ele au vorbit despre propriile experiente, iar telespectatorii au aflat povestile cutremuratoare ale unor tinere care au murit, incercand sa devina - in viziunea lor - perfecte.

"E important sa-ti doresti sa te simti bine in pielea ta, dar trebuie sa stii cand sa te opresti. Chiar daca ai doua-trei kilograme in plus, esti inca frumoasa si cineva te va iubi asa cum esti", considera Rosemarie.

Alexandra Derevici
a marturisit in cadrul emisiunii "La naiba, sa PoveStim!" ca a avut si ea obsesia slabitului. Isi dorea sa fie foarte slaba.

Fetele de la Cheeky Girls au martutisit ca au devenit anorexice atunci cand casa de discuri care le lansa piesele a dat faliment. Calculau fiecare calorie. Stiau ca un mar are 50 de calorii. Devenise o obsesie ingrozitoare.

Andreea Tivadar le sfatuieste pe tinere sa faca sport si sa aiba incredere in ele. Alexandra le transmite sa incerce sa "elimine porcariile" si, de ce nu, "mancarea traditionala romaneasca, e grasa, cu multe sosuri si se manca mereu cu paine, deloc sanatos". Cel mai important este, considera ea, sa nu pleci urechea la tot ce comenteaza vecinele.

Rosemarie spune ca e foarte important ca atunci cand te uiti in oglinda sa fii multumit de ceea ce vezi. Daca iti place de tine, muncesti si iti traiesti viata cu mai multa placere.

Vezi pe www.acasatv.ro emisiunea in care cele trei modele au vorbit despre anorexie, dar si cazurile cutremuratoare ale unor persoane care sufera de aceasta boala.
 

related posts