Atenţie la rosul unghiilor! Ce spun psihiatrii despre acest obicei


Rosul unghiilor este un obicei des întâlnit la milioane de oameni din întreaga lume. Deşi este privit ca un gest inofensiv medicii psihologi avertizează însă că obiceiul poate avea la bază afecţiuni mentale periculoase.


Milioane de persoane din toată lumea îşi rod unghiile fie că este vorba despre copii sau adulţi. Cu toate acestea, medicii psihologi avertizează că acest gest automutilant are la bază o afecţiune mentală destul de serioasă, scrie tabloidul britanic Daily Mail în ediţia sa electronică.

Vezi 3 obiceiuri proaste ale copiilor si cum scapi de ele

Coform medicilor specialişti, rosul unghiilor se poate transforma într-un viciu foarte periculos, fiind mai greu de renunţat la el decât fumatul. Cadrele medicale au desfăşurat o serie de studii cu privire la acest obicei şi  se gândesc serios să schimbe încadrarea acestuia de la un gest inofensiv la tulburare obsesiv-compulsivă .

Asociaţia Psihiatrică din Statele Unite ale Americii se pregăteşte să încadreze rosul unghiilor sub categoria gesturilor automutilante în următorul număr al Manualului de Diagnostic al Bolilor Mintale, potrivit postului de televiziune NBC, conform sursei citate.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro.

related posts

Modifică setările cookies