Atentie soferitelor: Condusul poate cauza cancer de piele! Afla de ce!


Inainte sa programezi sa pleci in vacanta cu masina, ia in considerare cele mai recente descoperiri ale cercetatorilor. Desi pare greu de crezut, condusul are legatura cu cancerul de piele. Afla de ce!


Un nou studiu spune ca americanii sunt mai predispusi la dezvoltarea unor forme de cancer precum melanomul sau carcinomul pe partea stanga a corpului. Condusul ar putea fi una dintre cauze, pentru ca acea parte a corpului este mai expusa razelor UV, conform cercetatorilor de la Universitatea Washington din Seattle.

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand cancerul de piele a aparut doar pe o parte a corpului, 52% din cazurile de melanom si 53% din cele ce carcinom au fost pe partea stanga. In partea de sus a bratului, 55% din celulele maligne s-au dezvoltat in partea stanga a corpului. Studiul, publicat online in luna aprilie, de „Journal of the American Academy of Dermatology”, furnizeaza cea mai consistenta situatie a cazurilor de cancer de piele din America.

Rezultatele au fost facute pe baza analizei a peste 84.000 de cazuri de cancer de piele. Unul dintre autorii studiului, Paul Nghiem, a spus ca pana si soferii care conduc cu geamul inchis ar trebui sa sa se obisnuiasca sa foloseasca lotiuni cu factor de protectie.

related posts

Modifică setările cookies