Beyond burger - burgerul viitorului: complet vegetal, dar cu gust identic și textură de carne


Stilul de viață vegetarian devine din ce în ce mai popular și tot mai multa lume renunță la carne. Atât din motive de sănătate, dar și pentru a salva milioane de animale de la măcel. Beyond meat este o companie care profită de această tendință: în ultimii ani s-a specilzat în a crea produse pe bază de plante, dar cu gust asemănător cu al cărnii. Până și textura este una similară. 


Cel mai nou produs al companiei – Beyond Burger – face deja furori printre vegetarieni. Burgerul pe bază de plante se regăsește acum și în meniul KFC dintr-un restaurant din Atlanta, SUA. Același lanț de fast food anunță că în teste sunt produsele nuggets și aripioarele, deci în curând americanii vor fi primii din lume care vor putea testa aripioare picante vegetariene.

 

Beyond Meat -  “carnea” vegetală – este în principiu considerată o alernativa sănătoasă la proteinele de origine animală. În plus, limitează sacrificarea milioanelor de animale care ajung pe masa noastră. Publicația Business Insider a cerut însă părerea a 4 nutriționiști despre burgerul Beyond Meat, care are 22 de ingrediente, printre care și ulei de cocos -  ce conține chiar mai multe grăsimi saturate decât untul, de exemplu. Concluzia – cei mai mulți au spus că este ok să consumăm Beyond Burger "ocazional", ca alternative la burgerul de vita. 

La Beyond Meat „carnea vegetală” e obținută  din amestecuri de proteine izolate de mazăre, proteine de orez, proteine de fasole mung, ulei de canola, ulei de nucă de cocos și alte ingrediente precum amidon de cartof, extract de mere, lecitină de floarea soarelui și pulbere de rodie cu o gamă de vitamine și minerale. Produsele de „vită în sânge” se obțin prin utilizarea sucului de sfeclă.

Beyond Meat, companie înființată în 2009 în Los Angeles, nu este singura de acest gen. Cel mai de seamă concurent este “Impossible Whopper”, care aprovizionează cu burgeri vegetali Burger King, iar în curând produsele lor vor ajunge și în lanțurile Subway.

Nu toată lumea este însă fericită de creșterea popularității produselor de carne vegetală. În Statele Unite, crescătorii de vite au declarat război companiilor Beyond Meat și Impossible Foods.

related posts

Modifică setările cookies