Cafeaua: aliat sau viciu?  


Devenita o necesitate la birou, la fel ca si telefonul sau calculatorul, cafeaua poate avea efecte negative asupra performantelor tale. Daca ajungi sa consumi mai mult de trei cesti pe zi, esti supusa unui risc destul de mare: iti pierzi concentrarea si stresul devine din ce in ce mai mare.
 


Cercetatorii afirma ca toate consumatoarele de cafea sunt afectate din punct de vedere intelectual; de asemenea, sunt si mult mai stresate. Conform statisticilor, consumul de 350 mg/zi duce la aceste rezultate. Stiind ca in medie, o ceasca de cafea contine 100 mg de cofeina, a patra cesca bauta intr-o zi ar fi deja prea mult pentru organismul tau. Deoarece este diuretica, licoarea maronie te poate deshidrata.

Studiile spun ca mai mult de jumatate dintre persoanele care depasesc consumul de  trei cesti de cafea zilnic, se plang de stres la locul de munca. Mai mult de 80% savureaza prima ceasca imediat cum ajung la serviciu sau la jumatatea diminetii, doua perioade ale zilei in care stresul este la el acasa.

Pe de alta parte, nu exista nicio problema daca bei mai mult de trei cesti pe zi, cu urmatoarea conditie: trebuie s-o consumi in acelasi timp in care compensezi si cu alte bauturi, care nu contin cofeina.

Recent, cafeaua a reprezentat obiectul multor studii, in urma carora i-au fost descoperite numeroase calitati, dar si cateva vicii teribile, cum ar fi:

-consumul a mai mult de patru cesti pe zi este daunator femeilor insarcinate deoarece dubleaza riscul de probleme la nastere; cercetatorii suedezi recomanda femeilor sa faca tot posibilul pentru a reduce consumul de cofeina in timpul sarcinii;

- daca iti place foarte mult cafeaua, trebuie sa stii ca riscul aparitiei osteoartritei creste; dupa cum spun cercetatorii, pana si consumul zilnic moderat poate duce la dezvoltarea acestei probleme.

CODUL BONUS de astazi, 17 ianuarie 2010, pentru concursul "Zboara in orasele modei cu Blue Air si Perfecte.ro" este: My Blue

related posts

Modifică setările cookies