Câinii și pisicile, doar animale de companie în China. Sacrificarea patrupedelor pentru carne, interzisă    


Un proiect de lege aflat în lucru la Ministerul Agriculturii din China are în vedere interzicerea comercializării cărnii de câine, pisică și animale sălbatice.


După ce orașul Shenzhen a decis, în premieră, să interzică definitiv consumul de carne de câine, pisică și animale sălbatice, autoritățile centrale din China plănuiesc să instituie o regulă generală.

Ministerul Agriculturii a postat pe site-ul propriu o listă cu animalale care pot fi sacrificate pentru consum uman. Lista include porcinele, bovinele, ovinele și păsările, dar exclude câinii și pisicile.

Documentul, intitulat Catalogul Național de Resurse Genetice pentru Animale și Păsări de Curte, a fost publicat pe site la secțiunea Dezbatere publică. În nota de fundmentare se arată:

Odată cu progresul civilizației umane, cu îngrijorarea publică și tendința pentru protejarea animalelor, câinii au fost considerați animale de companie și nu ar trebui incluși în lista animalelor destinate consumului uman” – traducere din limba chineză cu Google Translate.

Pentru prima dată, câinii și pisicile sunt văzute exclusiv drept animale de companie, iar explicația ține de necesitatea respectării unor standarde de securitate alimentară. Proiectul vine să întărească măsurile de siguranță luate anterior de autoritățile chineze, care au interzis comerțul cu animale sălbatice destinate consumului uman, pentru eliminarea riscului de răspândire a Covid-19.

Reprezentanții organizației Humane Society International, care au militat ani la rând pentru interzicerea consumului de carne de câine, văd cu ochi buni mesajul venit de la Beijing.

Până acum, după interdicția impusă de Shenzhen, este incredibil de încurajator. Este pentru prima dată când autoritățile naționale din China au explicat în mod clar de ce câinii sunt excluși de pe lista oficială de animale crescute pentru carne, susținând că sunt animale de companie, care nu se mănâncă”, a spus Wedy Higgins, reprezentantul de comunicare al organizației, citată de thejakartapost.com.

Organizația susține că, anual, în China sunt sacrificați între 10 și 20 de milioane de câini, pentru consum uman.

Asta nu cauzează doar o enormă suferință animalelor, dar sacrificarea e alimentată, aproape în întregime, de criminalitate și, probabil cel mai important, reprezintă o amenințare de netăgăduit pentru sănătatea umană, de îmbolnăvire cu rabie sau holeră”, mai spune Higgins, citată de The Guardian.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: #PoartăMască - Cum îţi poţi face mască de proţectie acasă

related posts

Modifică setările cookies