Când e cel mai bine să faci duș? Seara sau dimineața? Oamenii de știință au răspunsul


Dușul, la fel ca spălatul dinților, e asimilat cu o viață sănătoasă. În plus, îți oferă un plus de confort și îți sporește încrederea în tine. Dar când e cel mai bine să ne spălăm? Seara, înainte de culcare, sau dimineața, înainte de job?


Se pare că oamenii de știință și-au pierdut cu folos timpul pentru a ne oferi răspuns și la această întrebare. Dacă aveați și voi această dilemă, aflați că cel mai indicat moment pentru a face duș este seara, înainte de culcare. Iar cercetătorii au și o explicație pertinentă pentru asta.

„În timp ce dușul de dimineață este bun pentru a te trezi și a te revigora, dușul de seară poate fi relaxant și calmează corpul, ca un ritual de dinainte de somn”, spune Chandler Coleman, specialist în analiza obiceiurilor de consum, citat de reviewed.com.

 

De ce să faci duș seara

Cercetări științifice anterioare au scos la iveală că așternuturile noastre sunt locuri în care se acumulează bacterii, microrganisme și fungi de fiecare dată când ne așezăm sau ne întindem îmbrăcați. Corpul uman elimină circa 98 de litri de transpirație pe an, iar o mare parte din aceste reziduuri ajunge pe pernă, pătură și cearșafuri. O pernă poate conține până la 47 de specii diferite de fungi, acarieni și piele moartă.

De aceea, pentru te păstra cât mai mult timp curat, e indicat să faci duș înainte de culcare și să nu aduci hainele de afară în așternuturi. Când te speli la sfârșitul zilei, îndepărtezi toxinele, transpirația și bacteriile de pe corpul tău înainte de a atinge cearșaful. 

Cu toate acestea, cei mai mulți oameni iubesc dușurile de dimineață care, asociate cu cafeaua și micul dejun sumar, fac parte dintr-un ritual de început de zi. 

Dacă te numeri printre ei și nu te poți despărți de dușul de dimineață, nu te grăbi să faci unul și seara! Conform specialiștilor, două dușuri pe zi nu sunt indicate, mai ales dacă sunt băi prelungite cu apă fierbinte. Expunerea prea mare la apă fierbinte poate duce la deteriorarea pielii și părului (uscare), mai ales la persoanele cu dermatită atopică și piele foarte uscată.

FULLSCREEN
Când e cel mai bine să faci duș? Seara sau dimineața? Oamenii de știință au răspunsul
  • /

related posts

Modifică setările cookies