Când ești cel mai contagios dacă ai coronavirus. Poți transmite virusul și fară să ai simptome


Ne ferim când auzim pe cineva că tușește, de teama coronavirusului, însă cei infectați ne-ar putea transmite virusul și în momentul în care sunt asimptomatici. 


Specialiștii de la Institutul de Microbiologie Bundeswehr din Munchen au ajuns la concluzia că cei infectați cu coronavirus pot da virusul mai departe chiar înainte să le apară primele simptome. În urma studiului realizat, aceștia au mai descoperit că persoanele care au avut coronavirus rămân cotagioase și după ce se simt mai bine și nu mai au simptomele specifice. Studiul a fost realizat pe 9 pacienți infectați cu coronavirus.

Deci vestea proastă este că un purtător de coronavirus poate să infecteze și alte persoane fară să știe că ar avea vreo problemă de sănătate.

Vezi si: Proviziile pentru o eventuală calamitate. Lista de alimente în caz de urgență

Specialiștii au ajuns la concluzia că cei infectați erau foarte contagioși în prima săptămână, cu vârful în ziua a 4-a de când au început să se simtă rău.

Cei care au au avut simptome blânde au fost contagioși circa 10 zile.

Doi dintre cei nouă pacienți au făcut pneumonie, iar la ei vârful în ceea ce privește nivelul de contagiozitate au fost zilele 10-11 de la debutul simptomelor.

Un alt studiu, realizat de oamenii de știință chinezi, a relatat că noul coronavirus  poate supravieţui în aer timp de cel puţîn 30 de minute şi să se propage până la 4,5 metri, cu alte cuvinte, mai departe decât ''distanţa de securitate'' recomandată de autorităţile sanitare din întreaga lume.

Studiul, realizat de epidemiologii guvernului chinez şi publicat de presa locală, relevă că virusul poate ''rezista zile întregi'' pe suprafeţele pe care cad stropi de respiraţie ale persoanelor infectate, ceea ce sporeşte riscul de contagiune în cazul în care o altă persoană atinge acea suprafaţă şi ulterior îşi atinge faţa.

Timpul în care virusul rezistă pe o suprafaţă depinde de factori precum temperatura, potrivit studiului. De exemplu, la circa 37 de grade Celsius, virusul poate supravieţui între două şi trei zile pe materiale precum sticla, pânza, metalul, plasticul sau hârtia.

 

FULLSCREEN
Când ești cel mai contagios dacă ai coronavirus. Poți transmite virusul și fară să ai simptome
  • /

related posts