Cantitatea totală de coronavirus, care a infectat 53 de milioane de oameni, încape într-o linguriță


Volumul de coronavirus responsabil pentru pandemia de Covid-19 încape într-o singură linguriță, conform calculelor unui matematician.
 


Volumul total de coronavirus, care a infectat până acum mai bine de 53 de milioane de oameni în toată lumea, este de 8 ml, o linguriță normală având capacitatea de 6 ml.

Matematicianul Matt Parker a estimat acest număr, spunând că particulele virusului sunt atât de mici încât, dacă s-ar strânge toate din lume, ar încăpea într-o singură linguriță. De asemenea, acesta apreciază că există 3,3 milioane de miliarde de celule Covid-19 în lume, în acest moment.

Matt Parker spune că a ajuns la această concluzie după o serie de presupuneri, dar că și dacă estimările sale ar fi greșit, tot coronavirusul din lume ar încăpea într-un phar de shot-uri. Virusul este de un milion de ori mai mic decât celula umană. 

Parker, un colaborator al show-ului de știință Radio 4 ”Infinite Monkey Cage”, a început să estimeze numărul celulelor din fiecare pacien cu Covid pe baza studiilor publicat în jurnalele medicale.

Mai bine de 53 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate până acum în toată lumea.

Foto: Shutterstock

 

related posts

Modifică setările cookies