Cât de des trebuie să speli prosoapele de baie și când este cazul să le schimbi


Prosoapele sunt poate obiectele de care trebuie să ai cea mai mare grijă atunci când vine vorba despre curățenie. Acestea sunt cele care intră mereu în contact cu pielea și trebuie să fie mereu curate și igienizate corespunzător.


Potrivit publicației House Beautiful care a cerut sfaturi de la Liz Eichholz, fondator al unui brand celebru de prosoape, acestea au nevoie de o curățare temeinică și trebuie să urmezi anumiți pași pentru a duce la îndeplinire această misiune.

Citește și: Cum se curăță corect termometrele în funcție de tipul de aparat pe care îl ai în casă

Înainte de a începe trebuie menționat că prosoapele de baie trebuie spălate după 3 sau 5 utilizări.

1. Acestea trebuie băgate în mașina de spălat doar cu alte prosoape.

2. Trebuie spălate doar cu apă rece.

3. Prosoapele trebuie spălate și sortate în funcție de culori.

4. Este recomandat să eviți clorul pe materialul prosoapelor de baie.

5. Trebuie să respecți întotdeauna cantitatea de detergent care se recomandă pe etichetă.

În ceea ce privește uscarea, sfaturile specialistei menționate mai sus se referă la faptul că acestea nu trebuie lăsate în uscător, ci scoase și împachetate cu grijă.

Dacă la un moment dat sesizezi că prosopele încep să miroasă urât, ei bine acest lucru se întâmplă din cauza faptului că la un moment dat acestea au fost strânse fără să fie uscate complet: "Vă recomand să spălați acele prosoape urât mirositoare cu 1 cană de oțet alb și jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu; oțetul descompune acumulările, iar bicarbonatul neutralizeaza mirosul".

Pentru că nimic nu are viață veșnică și prosoapele trebuie schimbate după un an sau doi. Semnele că necesită schimbare sunt mirosul neplăcut persistent și subțierea materialului. 

Sursă foto: Profimedia Images

related posts