Cazul unui băiat de 9 ani, diagnosticat cu COVID-19, intrigă lumea medicală: a intrat în contact cu 172 de persoane, dar nu a răspândit virusul


Se consideră că, deși sunt purtători asimptomatici, copiii ar putea răspândi virusul cel mai ușor, mai ales atunci când intră în comunități extinse.
 
 

Tocmai de aceea, începerea școlilor reprezintă un motiv de îngrijorare pentru guvernele care planifică relaxarea regulilor stabilite pentru a controla pandemia. Cu toate acestea, Daily Mail prezintă cazul unui baiat de 9 ani din Franta, infectat cu Covid-19, care nu a transferat noul coronavirus la altcineva, in ciuda faptului ca a intrat in contact alte 172 de persoane atunci cand era contagios.

Baietelul a fost infectat în timp ce se afla intr-o statiune din Alpii Elvetieni. De asemenea, copilul s-a dus la alte trei scoli de schi din estul Frantei, neștiind ca era infectat cu Covid-19 și a intrat în contact cu alte persoane. Toti contactii lui au fost pusi in carantina, dupa confirmarea copilului cu noul coronavirus. Însă doar un alt copil a fost testat pozitiv, dar medicii au tras concluzia că nu baiatul de 9 ani a fost cel care i-a transferat virusul.  Mai mult, baiatul din Franța nu a infectat pe nimeni din familia sa. 

De curand, cercetatorii au studiat cazul acestuia și, în baza datelor, au concluzionat că e foarte posibil ca, în realitate, copiii să nu fie unul din principalii vectori de transmisie a virusului.
 
#StaiAcasa-PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA "VIAȚA BATE VLOGUL"-sezonul 2


 

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Cazul unui băiat de 9 ani, diagnosticat cu COVID-19, intrigă lumea medicală: a intrat în contact cu 172 de persoane, dar nu a răspândit virusul
  • /

related posts