"Ce a facut Angelina Jolie este in regula". Ce masuri ia Anca Turcasiu pentru a nu se afla in situatia actritei


"Este mult mai usor sa previi decat sa tratezi"-  este deviza dupa care se ghideaza in viata Anca Turcasiu. Vedeta nu isi neglijeaza sanatatea, mai ales ca si-a pierdut mama in urma unei forme agresive de cancer.


Anca Turcasiu nu amana niciodata un control medical - stie ca viata ei ar putea depinde de lucrul acesta. "Eu sunt genul de femeie care isi face controale medicale cu mare constiinciozitate. In fiecare an imi fac programare la medic si imi fac toate analizele. Tin in mod special sa fac analizele ginecologice. Nu trece an in care sa nu fac o ecografie mamara sau Testul Papanicolau. Este atat de usor sa previi si atat de greu sa tratezi", spune Anca Turcasiu pentru perfecte.ro.

Anca Turcasiu marturiseste ca duce in fiecare an o lupta de convingere cu prietenele sale pentru a le determina sa isi faca testele medicale de baza.

"Din pacate, ne luam cu activitatile zilnice si uitam de problemele cu adevarat importante. Eu vorbesc foarte mult pe tema asta cu prietenele mele, le spun cat de important este sa isi faca aceste controale, macar un Papanicolau pe an"

Vedeta spune ca a inteles decizia Angelinei Jolie de a-si extirpa ovarele, dupa ce in urma cu doi ani a suferit preventiv o dubla masectomie. "La Angelina Jolie am inteles ca era o probabilitate genetica foarte mare si a luat-o ca atare. Deci pana la urma ceea ce a facut ea este in regula", spune Anca Turcasiu.

La fel ca si Angelina Jolie, Anca Turcasiu si-a pierdut mama in urma luptei cu cancerul. "Pe mama am pierdut-o pentru ca avut cancer de piele, un melanom. Din cauza asta in fiecare an imi fac un control dermatologic amanuntit si imi verific fiecare alunita in parte. Eu stau vara foarte mult la mare. Sunt doua luni in care ma expun zilnic la soare, asa ca nu imi asum niciun risc", spune vedeta.

Angelina Jolie, o lupta la cutite cu cancerul din cauza mostenirii genetice

Angelina Jolie si-a pierdut mama, bunica materna si o matusa din cauza acestei boli. In urma cu doua saptamani actrita a primit un telefon de la medicul ei in care ii comunica vestea pe care nicio femeie nu vrea sa o primeasca: in organismul ei au fost detectati niste markeri biologici care ar fi putut fi interpretati ca semnale ale unui cancer aflat intr-un stadiu incipient.

"Am trecut prin ceea ce imi imaginez ca au trecut si au simtit mii de alte femei. Mi-am spus mie insami sa raman calma, sa fiu puternica si ca nu am niciun motiv sa cred ca nu voi trai suficient de mult pentru a-mi vedea copiii crescand si pentru a-mi cunoaste nepotii", a spus Angelina Jolie intr-o scrisoare publicata in New York Times.

In varsta de 39 de ani si mama a sase copii, Angelina Jolie a povestit ca a discutat problema sa si cu medicul care a ingrijit-o pe mama sa, care a murit in 2007, in urma unui cancer ovarian. "A fost devastata cand m-a vazut. Mi-a spus: «Arati exact ca ea». Asta m-a terminat", a adaugat ea.

Vedeta a trait cinci zile tensionate, in asteptarea rezultatelor testelor suplimentare, pentru a vedea daca in corpul ei exista deja tumori canceroase. "Am petrecut acele cinci zile ca si cum ma aflam intr-o ceata densa, dar am participat la meciul de fotbal al copiilor mei si am facut tot ce am putut pentru a ramane calma si concentrata", a dezvaluit Angelina Jolie.

Testele au iesit negative, insa Angelina a luat in acel moment hotararea de a-si extirpa ovarele. Angelina Jolie, purtatoare a genei BRCA1, care predispune la cancer si care a determinat-o sa suporte o dubla mastectomie in 2013, spune ca decizia de a suporta o noua operatie este una personala, care nu trebuie sa fie luata de toate femeile aflate in situatia ei. "Cel mai important lucru este sa aflati care sunt optiunile pe care le aveti si sa alegeti cea mai buna solutie pentru persoana voastra", a adaugat actrita.

Angelina Jolie a spus ca planuise deja sa faca aceasta operatie intr-un anumit moment din viitor, deoarece medicii i-au recomandat ca acea interventie cu rol preventiv sa fie executata cu un deceniu inainte de varstele pe care le aveau rudele ei de sex feminin in momentul diagnosticarii lor cu cancer. "Cancerul ovarian al mamei mele a fost diagnosticat atunci cand ea avea 49 de ani. Eu am acum 39 de ani", spune actrita.

Mediafax scrie ca dupa efectuarea interventiei, medicii au gasit o mica tumoare benigna intr-unul dintre ovare, dar niciun semn de cancer in celelalte tesuturi. Actrita a optat pentru pastrarea uterului, deoarece in familia ei nu a existat niciun caz de cancer uterin.

Din pacate, extirparea ovarelor nu o fereste de riscul de a fi diagnosticata cu cancer pe viitor.  "Realitatea este ca eu sunt in continuare predispusa la cancer", a continuat actrita. Angelina Jolie spune ca va cauta de acum inainte o serie de metode naturale de intarire a sistemului ei imunitar.

"Indiferent de hormonii inlocuitori pe care ii iau, acum am intrat deja la menopauza. Nu voi mai putea sa am alti copii si ma astept la anumite schimbari fizice. Insa ma simt linistita in legatura cu tot ce va veni, nu doar pentru ca sunt puternica, ci si pentru faptul ca imi dau seama ca acesta a fost un moment care face parte din viata. Nu e nimic de care sa te temi", a mai spus Angelina.

FULLSCREEN
Anca Turcasiu are grija de sanatatea ei: "Mi-am pierdut mama in urma cancerului, asa ca imi fac periodic analizele"
  • /

related posts