Ce alimente ar trebui să consumăm în plină pademie de Coronavirus, pentru a ne menține sănătatea


Sănătatea este primordială în aceasta perioadă de izolare, in special a celor mici, iar alimentația este un factor care contribuie semnificativ la consolidarea ei. Doi nutriționiști renumiți ne vor spune ce ar trebui să consumăm și ce ar trebui să evităm pe durata pandemiei.

Tag-uri: #coronavirus

Nu avem voie să ieșim din casă, iar asta ne omoară. Oricât de multe activități ne-am găsi, sedentarismul ne poate afecta organismul, de aceea alimentația trebuie să fie una corespunzătoare. 

"În acest tip de scenariu nu putem uita faptul ca sănătatea noastră este în joc, iar alimentația are un rol foarte important. Înainte de toate, este necesar să știm că NU EXISTĂ NICI UN ALIMENT care să combată infectarea cu virusul Covid-19. Ce putem face, este să proporționam nutrienții necesari ca sistemul nostru să funcționeze în condiții optime" au declarat Beatriz Crespo Ruiz și Javier Garcia Perenda, nutriționiști și fondatori FlowCompany. 

Legumele ar trebui să fie baza alimentației în această perioadă!

Verdețurile, legumele și fructele, sunt bogate în micronutrienti și antioxidanți, extrem de benefici în aceste momente de stres". 

Consumul de proteine este de asemenea foarte important pentru masa musculară și pentru sănătate. "Nu contează ce surse de proteine îți alegi, fie animală, fie vegetală, este important să consumi proteine".

În cazul alimentelor de origine animală "puteți alege bucăți slabe de carne de porc, vițel, miel sau curcan. De asemenea, este recoandat consumul de produse lactate și peste. 

Ce ar trebui să evităm

Este foarte important să nu consumați carne procesată, evitați cârnații, mezelurile, etc. 

Evitați consumul excesiv de paste fainoase sau cartofi, deoarece sunt bogați în carbohidrați, iar împreună cu lipsa unei vieți active vă poate aduce numeroase kg în plus. 

Nu consumati produse care conțin uleiuri rafinate, zaharuri sau îndulcitori. Aceste produse nu au foarte mulți nutrienți dar sunt bogate în calorii.

related posts