Ce cred celelalte femei despre tine in functie de greutatea ta. Ce impresie lasa doamnele plinute


Femeile grasute sunt “neingrijite”, cele slabe sunt “rele” – iata ce a dezvaluit un studiu realizat de revista “Glamour”.


Cat de mult influenteaza aspectul fizic, si mai ales greutatea, parerea femeilor unele despre altele? Un studiu dat publicitatii joi de revista Glamour, a incercat sa raspunda la aceasta intrebare.

Experimentul, condus de un profesor doctor de la Yale, a implicat 1.800 de femei intre 18 si 40 de ani. Acestora li s-au aratat doua seturi cu imagini. Primele cu femei grase, iar celelalte cu femei slabe.

Esti prea slaba sau prea grasa? Calculeaza-ti greutatea ideala in 3 pasi simpli

Rezultatele au aratat ca participantele au folosit de 6 ori mai mult adjective ca “inceata” pentru a descrie femeile supraponderale, decat pentru a le descrie pe cele slabe.

De asemenea, femeile implicate in experiment au folosit de 7 ori mai mult cuvantul “indisciplinata”, de 9 ori mai mult cuvantul “neingrijita” si de 11 ori mai mult cuvantul “lenesa” pentru a descrie femeile grasute decat pentru a le descrie pe cele slabe.

Atunci cand li s-au aratat imaginile cu femeile slabe, participantele au banuit automat ca ele au trasaturi negative. Cuvinte ca “rautacioasa”, “rea” sau “obsedata de control” au fost folosite de 2 ori mai mult in cazul celor slabe decat in cazul celor grase.

De asemenea, femeile slabe au fost numite “infumurate” si “narcisiste” de 4 ori mai mult decat femeile grase, iar cele grase au fost numite “increzute” si “superficiale” de 8 ori mai mult decat cele slabe.

A slabit 200 de kilograme in timp record! Povestea socanta a femeii care cantarea mai mult decat sotul si cei 4 copii la un loc

In mod paradoxal, ca un indicator al omniprezentei stereotipurilor legate de greutate, femeile grase au descris, in proportie la fel de mare ca si cele slabe, femeile grase drept “neingrijite”, in timp ce slabutele au crezut ca femeile slabe ar avea trasaturi negative.

Concluzia cercetatorilor? “Toate femeile sunt mai nou judecate dupa greutatea lor”.

Ce parere ai despre acest studiu? Cand vezi o femeie grasuta o consideri automat neglijenta sau neingrijita? Si chiar crezi ca slabutele sunt increzute sau rele?

related posts

Modifică setările cookies