Ce haine sa porti pe canicula ca sa eviti iritatiile


In zilele calduroase de vara ultima ta grija ar trebui sa fie hainele. La peste 30 de grade, tinutele nepotrivite iti pot crea mari neplaceri: de la iritatii pana la disconfort. Iata cu ce trebuie sa te imbraci pe canicula!


“Sunt anumite tipuri de imbracaminte care ne protejeaza in proportie de 50 la suta de radiatiile ultraviolete, insa putina lume le suporta vara: este vorba de bumbacul care nu este tratat, nu este albit, catifeaua de culoare albastra, verde sau neagra, sau matasea, care este si usoara si placuta”, ne-a explicat Daniela Busneag, medic specialist cu competente in api-fitoterapie, Laboratoarele Fares BioVital.

Daniela Busneag ne recomanda sa ne hidratam corespunzator pe timp de canicula cu apa sau ceaiuri. Este de preferat ca ceaiurile sa fie calde. “Bauturile reci ne deshidrateaza, plus ca se face vasodilatatie la nivelul mucoasei gastice si putem dezvolta gastrita, ulcer”, spune medicul specialist.

Pe canicula ar trebui sa bem cel putin 1.5 litri de apa sau ceaiuri. “Cele mai bune ceaiuri pe timp de vara sunt cele de portocale sau de rojbos-  plante cu actiune relaxanta. Putem folosi pentru racorire ceaiuri cu menta sau eucalipt. Dimineata putem sa bem un ceai vedre sau de cicoare, pentru energizare”, mai spune Daniela Busneag.
 

related posts

Modifică setările cookies