Ce produse de curățenie pot omorî coronavirusul. Ce trebuie să folosești în casa ta


Oamenii de știință au aflat că noul coronavirus supraviețuiește pe suprafețe până la 9 zile, iar în aer - până la câteva ore.


O persoană infectată poate răspâdi particule de virus tușind, atingând alți oameni sau lăsând virusul pe diverse suprafețe. 

Citește și: Ruby, în costum de baie în autoizolare! Și-a creat propria oază în sufragerie

Fără îndoială, spălatul pe mâini după ce am fost în locuri publice este cheia pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Dar ce putem face pentru a-l elimina din casele noastre?

Conform sciencealert.com, două studii recente au investigat cât trăiește noul coronavirus pe diferite suprafețe, iar concluzia a fost că perioada variază în funcție de tipul suprafeței. Astfel, pe plastic și oțel inoxidabil, virusul trăiește cel mai mult - până la 9 zile. Cel mai puțin - până la 24 de ore, supraviețuiește pe hârtie sau carton.

Așadar, cât de bune sunt produsele de curățenie împotriva Covid-19? 

Săpunul și apa

Prima linie de apărare sunt săpunul și apa - nu vor ucide virusul, dar îl vor îndepărta de pe suprafețe. 

Clorul

Ingredientul activ din clor - hipocloritul de sodiu - este foarte eficient când este foarte eficient când vine vorba de omorât virusul. Acesta trebuie lăsat să acționeze pe suprafețe timp de 10-15 minute, înainte să le ștergeți cu o cârpă curată.

Alcoolul medicinal

Acesta constă, în principiu, din ethanol. S-a demonstrat că ethanolul omoară coronavirusului. La fel ca și clorul, alcoolul distruge proteina din care este făcut virusul. Înmoaie o cârpă în alcool medicinal și șterge suprafețele pe care vrei să le dezinfectezi.

Șervețele dezinfectante

Principalul ingredient din șervețelele dezinfectante care să ucidă Covid-19 este ethanolul, însă concentrația acestuia trebuie să fie peste 70% ca șervețelele să fie eficiente.

Foto: Shutterstock

Viata Bate Vlogul - Sezonul 2. Emil Rengle si cei 13 vloggeri lanseaza videoclipul piesei Viata Bate Vlogul

related posts

Modifică setările cookies