Ce sa mananci ca sa iti intaresti sistemul imunitar


Primavara, organismul nostru este extrem de sensibil si ne putem imbolnavi usor. De aceea trebuie sa luam masuri ca sa ne crestem imunitatea. Ca sa crestem rezistenta organismului la boli, din alimentatia noastra zilnica nu trebuie sa lipseasca vitaminele A, C si E. Afla de la Mihaela Bilic in ce alimente se gasesc.


Imunitatea si rezistenta la boli presupun in primul rand neutralizarea radicalilor liberi, acei produsi care rezulta fie din metabolismul propriu organismului, fie adusi din exterior de catre factorii nocivi. A creste imunitatea corpului inseamna a scadea oxidarea de la nivelul celulelor si a folosi alimente antioxidante, deci alimente care sa contina vitamine multe si minerale

Ia-ti portia zilnica de vitamine A, C si E

Vitamina A poate fi obtinuta din lapte si ficat. Ficatul este, la orice animal, depozitul de vitamina A al organismului, deci este un aliment benefic pentru cresterea imunitatii.

Avem si alternativa variantei vegetale a vitaminei A, care se regaseste in toate fructele si legumele cu beta-caroten, care au culoare portocalie, verde, rosie si care pot fi consumate, in primul rand, proaspete.

Vitamina E antioxidanta se gaseste in seminte si in uleiuri, dar si in pestele gras. Peste gras contine si acizi esentiali Omega 3, care nu pot fi sintetizati in organism si trebuie adusi prin alimentatie. Deci de doua ori pe saptamana este obligatoriu trebuie sa consumam peste gras (somon, macrou, ton), pentru ca este foarte eficient in rezistenta crescuta la imbolnavire.

Vitamina C este principala substanta antioxidanta din natura si o putem lua din fructele si legumele proaspete. Insa suplimentele de vitamina C sunt recomandate a fi folosite zilnic pentru ca sunt foarte eficiente in cresterea imunitatii organismului. Un gram pe zi de vitamina C nu ne impiedica sa ne imbolnavim, insa scade durata bolii.

related posts

Modifică setările cookies