Ce se intampla cu organismul tau daca renunti complet, timp de o luna, la alcool


Persoanele care renunta la alcool timp de o luna au mai multe sanse de a reduce nivelul colesterolului, de a scapa de kilogramele in plus, de a-si imbunatati calitatea somnului si astfel ii ofera si ficatului sansa de a se recupera dupa anumite excese.


Jurnalistul Andy Coghlan i-a convins pe noua dintre colegii sai - care s-au descris ca fiind consumatori de alcool "normali" - sa renunte la a mai bea, in timp ce alti patru colegi au fost de acord sa continue sa bea in mod controlat, informeaza dailymail.co.uk.

In medie, voluntarii care nu au consumat alcool aproximativ cinci saptamani au slabit circa un kilogram si jumatate, iar nivelul colesterolului s-a redus cu 5 procente. De asemenea, nivelul glucozei din sange a scazut cu aproape o patrime, indicand astfel o conditie fizica mai buna. Tututor participantilor li s-au facut teste de sange la inceputul si la finalul perioadei in care au participat la acest studiu.

Medicii de la Royal Free Hospital din Londra au constatat, in urma testelor hepatice care masoara nivelul de grasimi, ca acesta a scazut cu 15 procente, ceea ce inseamna ca ficatul si-a ameliorat activitatea. In plus, voluntarii au dormit mai bine si au fost mai activi la locul de munca.

Citeste restul pe mediafax.ro.

related posts

Modifică setările cookies