Ce se intampla daca bei multa cafea, sari peste micul dejun sau consumi mancare expirata


Iti place cafeaua si nu te poti limita la una pe zi? Nu-i asa grav! Sari peste micul dejun? Nici asta nu este o tragedie!


Bei multa cafea

Daca esti dependenta de cafea si nu te poti multumi doar cu una sau doua pe zi, trebuie sa stii ca prea multa cafeina nu iti face bine, insa pe termen scurt. "Cafeina in cantitati mari provoaca hiperactivitate si tulburari de somn", spune Christina Merryfield, medic nutritionist la Bupa Cromwell Hospital. 

Sari peste micul dejun

Daca te multumesti doar cu o cafea la micul dejun si sari peste masa, afla ca nu este o asa mare tragedie. Desi micul dejun este adesea catalogat drept "cea mai importanta masa a zilei", nu este nicio problema daca nu il mananci. Dr. Zoe Harcombe spune ca unele studii sustin ca cei care mananca micul dejun au tendinta de a manca mai putin la celelalte mese. Insa exista si alte studii care demonstreaza ca nu are nicio importanta daca mananci sau nu micul dejun. "Nu te omoara faptul ca sari peste micul dejun! Daca alegerea ta pentru micul dejun sunt cerealele cu zaha, mai bine nu mai mananci nimic", spune medicul.

Bei sucuri dietetice

Sunt multe controverse legate de sucurile dietetice. Desi cei care vor sa tina dieta le consuma cu incredere, medicii ne avertizeaza sa stam departe de ele. Si asta din cauza faptului ca aspartamul pe care il contin este extrem de nociv. "Dati cautare pe internet "probleme cauzate de aspartam" si apoi vedeti daca mai beti sau nu", spune  Dr. Zoe Harcombe.

Mancarurile expirate

Cu siguranta ati fost tentate macar o data in viata sa consumati alimente expirate. "Alimentele perisabile care au data de expirare trecuta pe ele au tendinta de a se strica foarte repede. Iti pot pune sanatatea in pericol, pentru ca pot provoca intoxicatii alimentare", spune Christina Merryfield, medic nutritionist la Bupa Cromwell Hospital. Mai exista insa o categorie de alimente pe care in strainatate exista eticheta "Best before", adica de preferat de consumat pana la data trecuta pe ambalaj. Acestea tin mai mult de calitatea produsului decat de siguranta de a-l consuma. Dar mai bine sa nu ne asumam astfel de riscuri!

related posts

Modifică setările cookies