Ce se intampla daca nu consumi alimente bogate in Vitamina C? Afla de ce boli te fereste aceasta


Un nou studiu facut de cercetatorii francezi sustine ca alimentele bogate in vitamina C scad riscul aparitiei unui accident vascular cerebral.


Cercetatorii au analizat datele a 65 de pacienti care au trecut printr-un accident vascular cerebral si au observat ca majoritatea acestora aveau un nivel destul de scazut al vitaminei C in sange.

Accidentele vasculare cerebrale sunt destul de rare si se intampla in momentul in care vasele de sange se sparg, acest lucru cauzand o hemoragie la nivelul creierului.

Pentru a evita acest lucru este bine sa consumi cat mai multe legume ca broccoli, capsuni sau piper.

Potrivit Fox News, coordonatorul studiului, doctorul Stéphane Vannier, a  declarat ca rezultatele cercetarii au aratat ca exista o legatura directa intre deficitul de vitamina C din corp si riscul aparitiei accidentelor vasculare cerebrale.

Acesta a adaugat ca vitamina C ajuta la reducerea tensiunii arteriale, care ar putea explica reducerea riscului de aparitie a accidentelor vasculare.

related posts