Ce se poate intampla daca faci dus zilnic. Efectele pot fi negative


Temperaturile scazute din tara ne ingheata mainile si ne usuca pielea. In aceste conditii, dusurile lungi si dese care ne plac ne pot cauza si multe probleme de piele.


Mancarimi ale pielii, dermatite si eczeme. Daca vrem sa ne ferim de ele, trebuie sa facem cateva schimbari. Sa renuntam complet la acest obicei de igiena nu putem, insa dermatologii ne recomanda apa calduta, nu fierbinte. De asemenea, ei sustin ca ar trebui sa petrecem mai putin timp sub dus si sa-l facem o data la 2 sau 3 zile.

Dermatologii mai spun ca oamenilor le este greu sa inteleaga ca sapunul se foloseste doar in anumite zone si ca el are rolul de a elimina uleiurile din piele. Asadar, pentru o curatare ca la carte, acesta se foloseste in zone precum axilele, zona intima, picioare si alte zone care au potentialul de a capata un miros neplacut din cauza transpiratiei.

Sapunul nu se foloseste pe spate, piept, brate, coapse si gambe. Corpul are grija singur de aceste zone.

Un alt sfat esential oferit de dermatologi este legat de hidratare. Ei sustin ca dupa dus, o crema hidratanta trebuie neaparat aplicata pe piele. 

Copiii si batranii, care au pielea mai sensibila, trebuie sa se spele si mai rar, avand in vedere efectele pe care le pot avea produsele de specialitate asupra corpului lor. 

related posts

Modifică setările cookies