Ce trebuie să ştii pentru a pierde din greutate. Sfaturi propuse de nutriționiști 


A pierde kilogramele în plus este dificil, atât din punct de vedere psihic cât şi fizic. Pentru cei care încep o dietă şi un regim de exerciţii pentru prima dată, acest proces necesită un efort substanţial. Nu este, însă, imposibil să ajungi la silueta de vis.


Doctorii, dieticienii, psihologii şi experţii în pierderea greutăţii oferă de multe ori următoarele sfaturi.

Lipsa de somn te va face să mănânci mai mult

Diverse studii au arătat că persoanele consumă mult mai multe calorii atunci când nu dorm îndeajuns - cu aproximativ 385 mai multe calorii. Ai putea câştiga kilograme în doar câteva zile din aceasta cauză. În plus, lipsa de odihnă conduce la mai multe pofte, în special pentru mâncăruri nesănătoase precum fast-food. Cu timpul, acestea conduc la îngrăşarea corpului.

Alcoolul este duşmanul tău

Băuturile alcoolice au un efect considerabil asupra procesului de pierdere a kilogramelor. Acestea întrerup metabolismul grăsimii şi conţin calorii şi carbohidraţi. Vinul este preferat, deoarece este băut încet şi cu moderaţie, spre deosebire de berea băută în cantităţi mari.

Citește și Dieta 14:10, noua propunere a nutriționiștilor. Cum și ce trebuie să mănânci ca să slăbești garantat

Sportul este esenţial

Deşi dietele conduc la cele mai evidente rezultate, acestea trebuie combinate cu exerciţiul fizic pentru a menţine un corp sănătos. Exerciţiile de forţă ar trebui practicate de două ori pe săptămană, iar cele de cardio în majoritatea zilelor.

Mănâncă alimente bogate în fibră


După consumarea acestora, senzaţia de foame nu va reveni pentru o perioadă mai îndelungată. Cantitatea sugerată pentru femei este de 25 de grame, iar pentru bărbaţi de 38 de grame. În plus, proteinele pot fi combinate cu fibră pentru senzaţia de satietate.

Consumul zahărului trebuie redus

Zahărul este printre principalele alimente responsabile pentru kilogramele în plus, dar şi pentru numeroase probleme de sănătate. Acesta se poate ascunde sub diferite nume precum fructoză, sirop de porumb, dextroză, şi multe altele. Este important să citiţi etichetele produselor cumpărate şi să le evitaţi pe cele bogate în zahăr precum sucurile carbogazoase.

Controlează cantitatea alimentelor pe care le mănânci

Nu este important doar să mananci alimente sănătoase ci şi cât mănânci. Porţiile mari previn pierderea kilogramelor sau conduc chiar la îngrăşare. Este recomandat să schimbaţi farfuriile normale cu unele de mărime mai mica pentru a reduce cantităţile porţiilor.

Nu mânca în grabă

Atunci când oamenii mănâncă repede, tind să mănânce mai mult decat au nevoie, deoarece senzaţia de saţietate vine mai tarziu. Încearcă să faci mici pauze în timpul meselor pentru a lăsa timp stomacului şi creierului să comunice. Atunci când mănânci mai încet, te vei sătura mâncând mai puţin decât de obicei.

related posts

Modifică setările cookies