Cea mai ieftina si simpla metoda de a slabi. Ai incercat-o?


Urcatul si coboratul scarilor este cea mai eficient si ieftina cale catre un corp armonios. Este un antrenament complet pentru inima, plamani, oase si muschi.


Conform unui studiu facut de doctorul Lewis Halsey de la Universitatea Roehampton din Marea Britanie, urcatul a 100 de trepte, de 5 ori pe zi, arde in medie 302 kcal.

Incepe prin a te incalzi prin miscari lente, apoi incepe sa urci treptele intr-un ritm normal. Urca si coboara de cateva ori mentinand ritmul. Cand simti ca ritmul cardio-vascular a inceput sa creasca, creste intensitatea. Poti urca si cate 2 trepte odata.

Urmatorul lucru ar fi sariturile cu ambele picioare. Apropie picioarele si sari cu amandoua in acelasi timp. Cand termini programul, nu uita sa faci o mica revenire lenta, pentru ca ritmul cardio-vascular sa revina la normal.

Pana si banalul urcat si coborat al scarilor are insa o varianta controversata. Se pare ca daca urci treptele in patru labe si le cobori cu spatele, precum un paianjen, arzi cele mai multe calorii. Astfel, se lucreaza atat forta, viteaza cat si coordonarea.

Toate grupele de muschi sunt puse in actiune de acest exercitiu. La inceput poate parea greu, asa ca puteti incepe acasa pe un plan orizontal, pana va obisnuiti. Membrul superior si cel inferior de pe aceeasi parte trebuie sincronizate pentru inceput. In timp, fiecare membru poate actiona individual.

Ce parere ai despre acest exercitiu? L-ai incercat?

related posts

Modifică setările cookies