Cea mai vârstnică persoană din lume cu HIV a împlinit 100 de ani


Să ajungi la 100 de ani poate fi un scop pentru oricine. Un portughez a sărbătorit un secol de viață, deși are HIV. 

Tag-uri: #HIV #SIDA

Miguel și familia sa au cerut ca redacțiile de știri să nu îi afișeze fața în fotografii și nici să nu-i dezvăluie numele. Astfel, cercetătorii care îl studiau pe Miguel (un pseudonim) l-au poreclit "pacientul de la Lisabona" ​​atunci când îl citau în studiile de caz și în rapoartele publicate.

 

"Mă simt fericit!", a spus bătrânul, într-un interviu pentru CTV News Canad. "Am petrecut acești ani fără greutăți și fără probleme".

 

Potrivit CTV News, Miguel a fost diagnosticat cu stadiul 3 HIV (SIDA) în 2004, când a ajuns într-un spital din Lisabona, cu o formă rară de colită și limfom. Avea 84 de ani și nu avea nicio idee că a fost HIV-pozitiv sau cum și când a contractat virusul.

 

După ce a aflat despre boală, Miguel ia spus doctorului că va lupta până la sfârșit. Dr. Henrique Santos, medicul lui Miguel, a declarat: "Când acest pacient a venit la mine la această vârstă, am avut unele îndoieli că ar trebui tratat." Dar Santos a mers înainte și i-a recomandat lui Miguel o cură agresivă de chimioterapie. "Totul a mers bine, dar ar fi putut merge prost", a spus el. Ar fi putut exista semne de toxicitate sau nu ar fi putut să suporte tratamentul. A trebuit să luăm în considerare aceste scenarii.", a spus medicul. 

 

Cincisprezece ani mai târziu, este clar că Miguel și echipa sa medicală au luat decizia corectă.

Inês Pintassilgo, mecicul rezident care a facut parte din echipa de tratament a lui Miguel in ultimii trei ani, a declarat ca sănătatea si longevitatea lui pot fi atribuite faptului ca a trăit o viață sănătoasă și activă și că a urmat tratment pentru HIV imediat după diagnostic. 

related posts