Cele 5 semne care îți arată că ai putea fi infectat cu tulpina Omicron


Omicron se răspândește rapid în lume, iar în România au fost confirmate deja 8 cazuri cu noua variantă a virusului SARS-Cov-2. Experții avertizează că acesta va deveni varianta dominantă în toată Europa. 


Din primele cercetări, experții spun că varianta Omicron provoacă forme ușoare ale bolii, însă au certitudinea că este mult mai contagioasă decât Delta și avertizează că noua tulpină nu trebuie subestimată.  

Simptomele Omicron par a fi destul de diferite de cele întâlnite întâlnite la variantele  virusului SARS-Cov-2. 

Potrivit experților din Africa de Sud, unde Omicron a fost detectat pentru prima dată, oamenii ar trebui să fie atenți la cinci simptome.

Acestea diferă ușor de trio-ul „febră, tuse și pierderea mirosului”, întâlnit până acum la pacienții bolnavi de Covid-19. 

Dr. Angelique Coetzee, președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, a fost unul dintre primii oameni care au detectat tulpina Omicron.

Ea le-a spus oficialilor din domeniul sănătății că vede o „imagine clinică care nu se potrivește cu Delta” . Medicul a declarat pentru Sky News că Omicron se prezintă în prezent ca o „boală ușoară”, scrie Metro.

Cu toate acestea, ea a subliniat că este o „imagine diferită a internărilor în spital, în special la persoanele nevaccinate”.

Varianta Omicron. Cele cinci simptome la care trebuie să fii atent sunt:

Oboseala

Transpirații nocturne

Gât iritat

Tuse seacă

Dureri musculare ușoare

Persoanele infectate cu Omicron au gâtul iritat, tuse seacă și dureri musculare persistente în tot corpul. De asemenea, experții au constatat că majoritatea pacienților infectați au avut parte de transpirații nocturne. 

Citește și: Trei din patru pacienți cu Covid-19 au simptome chiar și la șase luni de la infectare

Vezi și VIDEO: 

related posts

Modifică setările cookies