Cele mai cancerigene alimente de care trebuie să te ferești


Când vezi că rata obezitățîi crește, diabetul și cancerul au devenit boli care nu mai surprind pe nimeni, e clar că alimentația este un factor important. Uite care sunt principalele alimente de care trebuie să te ferești.


Vechea zicală nu putea fi mai adevărată. "Ești ceea ce mănânci" și pe bună dreptate. Alimentele pe care le consumăm zilnic influențează o serie de sisteme corporale care afectează atât sistemul nostru imunitar cât și bunăstare generală pe care tindem s-o avem.

Adesea suntem pe fugă sau muncim foarte mult și este convenabil pentru noi să cumpărăm chestii preparate rapid și care au un gust apetisant. De multe ori însă, nu realizăm cât rău îi putem face corpului nostru pentru că nu-i dăm alimentația corectă. Socitatea a evoluat și zilnic avem produse care ne fac cu ochiul pe raftul la super market și le cumpărăm deși știm că nu ar fi bine să le consumăm. 

Uite o listă cu alimentele pe care ar să le excluzi total din viața ta:

Margarină 


Considerat un dușman al corpului uman, cercetătorii au făcut numeroase studii pe baza acestui aliment pentru a dovedi dacă este dăunător corpului sau nu. Făcut din uleiuri vegetale hidrogenate, bogate în grăsimi, numeroase studii au arătat că acest aliment poate produce boli de inima și duce la apariția cancerului. 

Citește și Top 5 alimente ieftine, dar sănătoase

Noi vă putem recomanda să înlocuiți margarina cu uleiurile ecologice, de măsline și de cocos. 

Sucurile acidulate

Cunoscute că fiind principalul factor pentru luarea în greutate multe studii au arătat că sunt cauzatoare de cancer. De asemenea consumul în exces sau zilnic poate duce la infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet și osteoporoză. În America, de exemplu, s-a raportat că jumătate din țară consumă zilnic cel puțîn un pahar de suc. 

Sfatul nostru este să consumați cât mai multă apă deși simțiți nevoia să beți ceva acidulat cum ar fi un suc. La un moment dat, poftă de suc va dispărea!

 

Renunță acum la mezeluri și hot dog!

Institutul American de Cercetare a Cancerului a declarat că atunci când mănânci câte un Hot-Dog, riscul de cancer colorectal crește cu 21%. Împachetate cu substanțe cancerigene cunoscute, substanțe chimice sintetice și conservanți toxici mezelurile sunt sunt extrem de deunatoare corpului. 

Sfatul nostru este să optați pentru carne proaspătă ce provine de la animale hrănite cu iarbă. Evitați Super-Marketurile și mergeți la piață!

 

Snacks/Chips 

Una dintre cele mai comune gustări și nu doar la noi în țară, ci mai pe peste tot în lume. Ar trebui să știm că nu sunt deloc sănătoase. Deși mulți dintre noi considerăm că suntem tineri și "lasă că merge", este important să știm că acest aliment crește colesteroul foarte mult deoarece este o gustare sărată prăjită adânc în cel mai mortal tip de grăsime. 

Încearcă fruncte în loc de chipsuri, sunt mult mai sănătoase și te vei simți minunat după ce le consumi!

 

Produsele de patiserie

Știu, este greu! Este greu să te abții atunci când vezi tot felul de plăcinte, gogoși cu sau fără crema, cu toții trecem prin asta zilnic atunci când mergem prin oraș. Dacă ai putea să le eviți, ar fi minunat. Știm cu toții că este ieftin și bun să cumperi pate-uri sau gogoși de la colț, însă ar fi indicat a începi să prepari tu dulciuiri în casă. Mai toate produsele din comerț sunt produse cu uleiuri hidrogenate care cresc aportul de grăsimi. Desigur, zahărul adăugat într-o patiserie împreună cu uleiul în care se tot prăjește de câteva zile ar fi doar câteva din motivele care ar trebui să te îndepărteze de astfel de locuri.

Încearcă rețeta bunicii, sigur e mai gustoasă și sănătoasă!
 

Cartofi prăjiți

Există cineva în lumea asta care nu iubește cartofii prăjiți? Nu cred. Sunt buni, aromați, crocanți și extem de nesănătosi. Ar trebui să știți că atunci când consumați o porție de cartofi într-unul dintre lanțurile mari de Fast-Food-uri nu consumați doar 200-300 de calorii. Realitatea este că o porție de cartofi poate avea chiar și 700 de calorii. Gătiți în uleiuri nesănătoase și plini de sare ne distrug corpul încet, dar sigur.

Încearcă să coci cartofi dulci! Sigur te vei îndrăgosti de ei.
 

Pâinea albă

Așa am fost crescuți și obișnuiți de când eram mici, să mergem la magazinul din capătul străzii și să cumpărăm pâine. În ziua de astăzi, e greu să renunțăm la pâinea pe care am mâncat-o toată viața. Însă este important să știm că pâinea din făină albă crește nivelul zahărului din sânge, și duce la apariția diabetului zaharat. 

Încearcă pâine neagră sau integrală. Consumă pesmet sau renunță de tot la pâine, pentru că nu este nicio tragedie, se poate și fără!

FULLSCREEN
Cele mai cancerigente alimente față de care trebuie să te ferești!
  • /


related posts