Cele mai noi trend-uri in materie de aparat dentar. Ce preferinte au romancele, potrivit "Doctorului Casei", Anca Vereanu


In strainatate auzim adesea de trenduri in amterie de aparate dentare. Culori diferite, modele ciudate, toate atrag atentia femeilor care au nevoie de acest element auxiliar. Ce se intampla insa in Romania? Raspunsul vine de la dr. Anca Vereanu, "Doctorul Casei".


Aparatele dentare sunt de 2 feluri. Mobile si fixe. Cele mobile sunt pentru copii pana la varsta de aproximativ 14 ani si acestea se pot face in toate culorile, cu sclipici, multicolore si cu figurine diverse pe ele, astfel ca au devenit moderne si dorite. Acesta este si scopul, de a fi trendy si de a fi purtate cat mai mult pentru a scapa repede de ele.

Ele au rolul de a actiona in perioada de crestere asupra oaselor maxilare, dialatandu-le pentru a face loc dintilor definitivi care nu au loc sa iasa si atunci se inghesuie.Cine isi doreste un zambet frumos pentru copilul lui trebuie neaparat ca in jurul varstei de 7 ani sa duca copilul la un consult ortodontic la un doctor specialist in ortodontie.

Ceea ce se poate obtine cu un aparat mobil in copilarie nu se mai poate obtine niciodata cu un aparat fix-bracketi, in adolescenta sau la maturitate. De aceea, indreptarea dintilor la maturitate nu se poate face decat cu crearea de spatii prin extragerea anumitor dinti, deci cu anumite compromisuri.

Aparatul fix poate face modificari de pozitie ale dintilor, dar nu poate corecta defecte ale maxilarelor datorate suptului degetului prea mult timp sau a alimentarii cu biberon prea indelungata. Din aceasta cauza vin multi tineri in cabinet cu probleme de estetica pe care incercam sa le corctam impreuna cu ortodontul dar uneori nu se poate obtine "PERFECT", deoarece problemele sunt din copilarie si copiii ar fi trebuit dusi la ortodont.

Aparatele fixe pot fi metalice sau fizionomice, din ceramica sau saphir, albe, aproape insesizabile pe dinti. Accesoriul colorat este dat de elasticele multicolore care se pun in jurul fiecarui bracket, pe fiecare dinte. Pacientul isi poate alege culoarea de la un control la altul. In general, scolarii vor tot felul de culori haioase. Persoanele adulte prefera aparatele ceramice albe, cat mai discrete.

Cel mai discret aparat fix se monteaza pe interiorul arcadelor. Se numeste tehnica linguala sau INCOGNITO si este cea mai costisitoare, ca orice articol de lux. Acest aparat nu se vede deloc si este preferat de pacienti cu meserii si pozitii speciale.

Vezi "Doctorul Casei" azi, de la 16.30, pe AcasaTV.

related posts