Cinci suplimente naturale, care fac minuni pentru creier


 
Din când în când, avem perioade de timp în care gândim mai greu, muncim mai prost și ne chinuim să fim productivi și eficienti. Ne confruntăm cu astfel de probleme, mai ales când de întoarcem din vacanță. 


Iată cateva suplimente naturale care îți vor accelera acuitatea mentala foarte rapid, luptand în acelasi timp cu efectele negative ale anxietății și stresului cotidian.

Aceste suplimente, jură adepți, nu numai că îmbunătățesc energia și concentrarea, ci și memoria. 
 

Yamabushitake  sau Ciuperca Coama Leului
 
 
Ciuperca Coama Leului provine din China, unde este considerată un aliment minune. 
 
Aceasta este o ciupercă comestibilă, folosită din cele mai vechi timpuri în alimentația chinezilor, precum și în tratamentul unor boli grave, dar și pentru refacerea organismului afectat de stresul cotidian. 
 
Coama Leului este și un neuroprotector excelent, calmând și atacurile de panică și insomnia, dar și deficitul de atenție și tulburările de concentrare. Ciuperca Coama leului reglează nivelul de colesterol din sânge, îmbunătățind circulația sangvină.
 
 
Coama leului conține de asemenea și fitosterine, substanțe ce au capacitatea de a regla nivelul colesterolului din sânge și compuși vegetali ce atenuează efectul cancerigen. Mai mult decât atât, este printre puținele ciuperci indicate în afecțiuni ale sistemului nervos datorită conținutului de Erinacin H, un compus ce stimulează creșterea și regenerarea celulelor nervoase. 
 

L-Theanine (un component natural al frunzelor de ceai)
 
 
L-Theanina reprezintă un aminoacid liber care se găsește în mod natural în frunzele de ceai verde. 
 
Contribuie la reducerea stresului, anxietății, iritabilitatii: traversează barieră hematoencefalica îmbunătățirea capacității de concentrare, memorare, învățare (claritate mentală) inducerea relaxării și stării de bine (bună dispoziție): îmbunătățește secreția neurotransmițătorilor inhibitori - GABA, serotonină, dopamină. 
 
Stimulează undele alfa care sunt asociate cu relaxarea scade activitatea undelor beta care corespund stării obișnuite de veghe, în care atenția noastră este predominant orientată spre acțiuni exterioare îmbunătățirea calității somnului: induce relaxare fără somnolență și echilibrează sistemul imunitar.
 

Ginko Biloba
 
 
Ginkgo Biloba este unul dintre cei mai „batrani” arbori de pe Pamant, o specie unica si singulara in lume. Desi in Jurasic acest arbore popula toata emisfera nordica a planetei, in prezent el creste natural doar intr-o regiune restransa din sud-estul Chinei.
 
Este cunoscut drept un stimulator al creierului datorită capacității sale de creștere a fluxului de sânge către creier, ceea ce poate ajuta la capacitatea de concentrare și la memorie.
 
 
 

Rozmarinul
 
 
Rozmarinul are efect antistres și antidepresiv, dar ajută și memoria și concentrarea.
 
Rozmarinul protejează creierul și previne pierderile de memorie, prin faptul că inhibă descomunerea substanțelor care afectează celulele responsabile de memorie.
 
 

Cofeina
 
Cofeina este un stimulent natural pe care probabil îl cunoașteți destul de bine prin prisma băuturii preparate în fiecare dimineață.
 
Cu toate acestea, pentru o rapiditate a consumului, el este disponibil și sub formă de suplimente, stimulând creierul și sistemul nervos central, oferind vigilența și energia asociată consumului de cafea.
 
 
 
Pe protvplus poți vedea momente speciale din emisiunile preferate:
 
 
 

related posts

Modifică setările cookies