Colorantii, mai periculosi decat grasimile si zaharul


Inghetata verde, bomboane roz sau guma de mestecat galbena. Te-ai intrebat vreodata cat de naturale sunt aceste produse? Ei bine, specialistii te sfatuiesc sa stai cat mai departe de orice aliment viu colorat.
 


Daca despre grasimi, sare si zahar, ai tot auzit lucruri negative, este momentul sa afli si cat de periculosi sunt colorantii. Suntem sigure ca ceva, ceva, tot ti-a trecut pe la ureche, insa afla ca orice informatie privind riscul de a consuma alimente viu colorate este mai mult decat adevarata.

Tocmai de aceea, Centrul de Stiinte de Interes Public, o organizatie non guvernamentala din Statele Unite militeaza pentru interzicerea colorantilor. ONG-ul sustine ca trei dintre ei, Red 40 (folosit si in bomboane precum M&M sau Skittles), Yellow 5 (tartrazina sau E 102, folosit in supe, sucuri sau inghetate) si Yellow 6 (E 110, folosit in sucuri, cereale si snaks-uri) contin substante care pot duce la cancer.

"Aceste chimicale sintetice nu au nici o valoare nutritiva. Mai mult, pot declansa probleme comportamentale in cazul copiilor si chiar cancer la adulti" a declarat Michael F. Jacobson, director executiv al ONG-ului. In orice caz, nu intra in panica. Problemele apar pe termen lung, daca ai consumat cantitati mari de alimente care contin acesti coloranti. In concluzie, citeste cu atentie etichetele daca poftesti la alimente viu colorate!
 

related posts