Consumul de sucuri dietetice nu te vor ajuta să slăbești. Ultimul studiu care arată că totul este doar marketing


Dacă te-ai gândit vreodată că alegerea unui suc dietetic în locul unui cu zaharuri ridicate te va ajuta să pierzi în greutate, ei bine... ar trebui să știi că nu este chiar așa.  


Un studiu efectuat la Centru de Obezitate Pediatrică din Statele Unite ale Americii, a arătat că adolescenții și copiii care au consumat băuturi carbogazoase dietetice au inregstrat un consum ridicat de calorii. 

"Apa ar trebui să fie recomadată" 

Dr. Allison Sylvetsky, medicul care a condus studiul la Universitatea George Washington privind băuturile dietetice, a studiat ani la rând consumul acestor băuturi pentru a afla care este adevăratul raport de calorii pe care îl aduc organismului nostru.  

Studiile din trecut au arătat băuturile dietetice te pot ajuta să pierzi din greutate, iar începând cu anul 1992 și până în 2012, constatările au arătat că popularitatea acestor sucuri a crescut cu 200%, mai ales în rândul adolescenților.  

Cu toate acestea, în ciuda popularității, oamenii de știință au aprofundat studiul acestor băuturi începând cu anul 2017, iar rezultatul a fost unul diferit față de ce se știa până acum.  

Băuturile dietetice nu reduc aportul de calorii din organism!  

Aproximativ 7.000 de adolescenți au luat parte la un studiu național privind analiza acestor sucuri, în cadrul examenului de sănătate și nutriție din 2011 până în 2016.  

Pe o perioadă de 24 de ore, tinerii au consumat sucuri împachetate cu îndulcitori sau zaharuri cu calorii scăzute, urmând că apoi să le fie recoltate anumite probe.  

Aceștia au descoperit că raportul caloriilor pe care le-au consumat au fost aproape duble spre deosebire de oamenii care au consumat apă. 

Consumatori băuturi carbogazoase dietetice: 312 calorii/zi 

Consunatori de apa: 196 calorii/zi

Creșterea în greutate poate fi fatală! 

Rezultatele acestor studii sunt extrem de importante, deoarece aproape unul din trei copii din Statele Unite ale Americii este supraponderal, iar România se îndreaptă îngrijorător spre același rezultat.  

  

related posts

Modifică setările cookies