Copiii pot începe vaccinarea anti-Covid din luna august, la timp pentru un nou an școlar


Marea Britanie a anunțat că, din luna august a acestui an, copiii pot primi vaccinul anti-Covid 19.


Surse citate de The Sun menționează că, din luna august 2021, persoanele sub 18 ani vor începe vaccinarea, cu câteva luni mai devreme decât era așteptat. 

Conform celor mai recente date, mai bine de 28 de milioane de britanici au primit prima doză a vaccinului, iar până în 22 martie, alți 2 milioane au făcut și rapelul.

De altfel, premierul a precizat că, până în luna iulie a acestui an, toți adulții vor primi prima doză de vaccin. 

Drept urmare, conform The Telegraph, este posibil ca aproape 11 milioane de școlari să fie vaccinați până în toamnă, când începe un nou an școlar. 

Israel, țara cu cei mai mulți cetățeni vaccinați, le oferă deja vaccinul adolescenților de 16-17 ani, după ce acesta a fost declarat sigur pentru minori. 

Decizia finală va fi luată după ce apare studiul condus de Universitatea Oxford privind siguranța folosirii acestuia pe copii și adolescenți.

Studiul testează AstraZeneca pe 300 de copii cu vârstele de 6 până la 17 ani, concluziile fiind valabile în luna iunie 2021.

De asemenea, este foarte posibil ca, la fel în cazul adolescenților din Israel, copiii să aibă nevoie de consimțământul părinților în vederea vaccinării. 

Foto: Shutterstock

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans! Vezi și noua oferta de filme și seriale, doar pe voyo.ro

 

Vezi și: Actorii tăi preferați de pe TikTok

related posts

Modifică setările cookies