Coronavirusul se poate lua prin sex sau sărut? Ce spun oamenii de știință


La ora actuală, în toată lumea, aproape 120.000 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus, Covid-19.


Epidemia de Covid-19 a forțat autoritățile să închidă orașe sau regiuni întregi, în încercarea de opri propagarea virusului. 

Citește și: Coronavirus: Care sunt cele trei simptome distinctive, care apar după cinci zile de la infectare

Conform experților, coronavirusul se răspândește, în principiu, de la persoană la persoană, în special dacă acestea au contact direct una cu cealaltă, adică dacă se află la distanță mai mică de 2 metri. 

Virusul îi poate contamina pe alții prin intermediul particulelor de salivă atunci când o persoană infectată tușește sau strănută. Aceste particule pot ajunge în nasul sau gura oamenilor din apropiere, fiind inhalate în plămâni. 

Se pare că pacienții sunt extrem de contagioși în perioada în care dezvoltă simptomele specifice. 

Coronavirusul și sexul

Pentru că se transmite prin salivă, țări precum Franța au descurajat oamenii să se mai sărute pe obraz. Atingerile și săruturile în care două persoane se angajează atunci când au relații sexuale sunt mult mai intime, astfel că este de presupus că aceasta este o cale de transmitere a virusului.

Kristin Englund, medic la departamentul de boli infecțioase de la Cleveland Clinic, spune: ”La acest moment, nu avem prea multe detalii. Știm că noul Covid-19 se află în secrețiile respiratorii, dar nu știm sigur dacă se regăsește și în alte fluide, precum secrețiile vaginale sau spermă. Nu putem să spunem cât de sigură este activitatea sexuală pentru că nu avem suficiente informații”. 

Prin urmare, sfatul experților este să nu ne apropiem de nimeni care prezintă simptome de infectare cu coronavirus, dacă vrem să rămânem sănătoși.

Pe protvplus.ro, puteți urmări gratuit toate emisiunile preferate:

related posts

Modifică setările cookies