Cremele SPF pot fi toxice pentru organism. Afla cu ce produse naturiste le poti inlocui!


Expunerea necotrolata la soare ne poate crea mari probleme, de la iritatii pana la cancer de piele. Cremele cu protectie solara nu sunt intotdeauna cea mai buna varianta, mai ales pentru persoanele alergice la astfel de produse. Vezi ce alternative naturiste ai pentru inlocuirea cremelor din comert.
 


Medicul naturopat Cristina Bogdan a explicat pentru www.perfecte.ro faptul ca nu toata lumea tolereaza cremele cu protectie solara. Multe dintre aceste creme sunt de o calitate indoielnica si pot face mai mult rau decat bine.

“Foarte multa lume are probleme la nivelul tegumentelor, din cauza cremelor utilizate. Sunt foarte multe cosmetice care au parfum si cauzeaza alergii.
Exista ceaiuri si plante care consumate pe termen lung, ca sunatoarea de exemplu, care pot da o hipersensibilitate la expunerea la soare. Deci persoanele care au un tratament pe termen lung pe baza de ceaiuri de sunatoare ar fi bine sa evite expunerea la soare. Persoanelor care au o alergie la radiatiile ultraviolete sau infrarosii li se recomanda evitarea expunerii la soare”, a spus medicul naturopat Cristina Bogdan.

O protectie eficienta impotriva radiatiilor solare o au ceaiurile de argan, untul de shea, untul de karite sau uleiul de baobab.

“Ca element de protectie la nivelul tegumentelor se poate apela la produse organice ca ceaiurile de argan, untul de shea, untul de karite sau uleiul de baobab, care pe langa faptul ca asigura o protectie de 90-98 la suta impotriva radiatiilor solare, nu fac un ecran la nivelul pielii, lasand posibilitatea patrunderii unei cantitati de ultraviolete care determina sinteza vitaminei D3 in piele. Vitamina D3 este importanta in combaterea rahitismului la copii si a osteoporozei la adulti”, a explicat Cristina Bogdan.

related posts

Modifică setările cookies