Cum îți dai seama că ai găsit medicul potrivit pentru tine - 4 semne cheie


Relația medic-pacient este una cu adevărat importantă. Medicul nu este numai acea persoană care evaluează starea ta de sănătate și îți prescrie tratamentul necesar, ci este totodată și cel care îți oferă sprijinul și empatia necesare pentru a depăși obstacolele apărute în calea sănătății și stării tale de bine. 


În cazul în care simți vreodată că nu ai avut o comunicare facilă cu medicul tău, nelămuririle tale nu au fost clarificate sau pur și simplu nu ai avut parte de îndrumarea necesară, poate nu ai identificat medicul potrivit pentru tine. 

Fiecare om este diferit și simte că relaționează mai bine cu unele persoane decât cu altele. De asemenea, așteptările și dorințele fiecăruia dintre noi pot diferi. Sănătatea ta este pe primul loc, astfel că este crucial să găsești acel medic cu care simți că poți relaționa cel mai bine, nu doar cel care este cel mai bine pregătit. 

Pentru a te putea asigura că ai luat decizia corectă, există anumite semne prin care poți verifica gradul de compatibilitate dintre tine și medicul tău. 

1. Este respectuos sau chiar prietenos, dar în același timp eficient

Compatibilitatea dintre tine și medicul tău este esențială. Nu numai că un medic respectuos și empatic te va motiva să faci din sănătatea ta o prioritate, ci vei fi și mai determinat să îi pui orice fel de întrebare, oricât de neînsemnată ar părea. 

Nu uita, totuși, să apreciezi și gradul său de eficiență. Chiar dacă îți este plăcută prezența sa, sarcina oricărui medic este să te ajute cu problemele tale de sănătate cât mai bine cu putință. Astfel, apreciază dacă în spatele personalității sale plăcute se află și eficiența necesară rezolvării problemelor tale. 

În acest fel, șansele să pleci nelămurit și să ceri o a doua opinie medicală scad considerabil și, prin urmare, salvezi timp și energie. 

2. Este răbdător și meticulos 

Nu oricine poate exprima cu exactitate fenomene atât de complexe precum cele din sfera medicală. În acest context, medicul trebuie să preia rolul unui detectiv și să-și ia timpul necesar pentru a identifica fiecare semn sau simptom descris de tine și, acolo unde este nevoie, să ceară lămuriri suplimentare.

Răbdarea și meticulozitatea sunt două calități ale medicului care pot face diferența între o afecțiune vindecată rapid și una cu multiple recurențe.  

3. Are nivelul de experiență corespunzător

Unele afecțiuni pot prezenta un nivel de complexitate considerabil, fie prin gradul de dificultate al vindecării patologiei în sine, fie prin frecvența scăzută de apariție a acesteia în rândul populației. 

În cazul în care problema ta de sănătate se regăsește într-o categorie de afecțiuni complexe, o experiență vastă a medicului poate contribui enorm la eficientizarea etapelor de diagnostic și tratament. Astfel, ia în considerare și acest aspect atunci când îți alegi medicul care se va ocupa de cazul tău. 

4. A primit numeroase recomandări 

Atunci când un medic își respectă pacienții, îi ajută să își depășească problemele de sănătate (chiar și pe cele mai dificile) și îi sfătuiește în legătură cu obiceiurile igieno-dietetice corespunzătoare, acesta va rămâne în amintirea acelor pacienți. 

Acei pacienți pot fi chiar prietenii și familia ta sau, în unele cazuri, alți medici. Atunci când recomandările aceluiași medic apar din mai multe surse, sunt șanse foarte mari să fie potrivit și pentru tine. 

Aceste patru semne sunt ajutătoare, dar nu obligatorii. Tu vei simți atunci când ai întâlnit medicul potrivit pentru tine, care te va ajuta cu problemele tale de sănătate și te va îndruma către aplicarea metodelor profilactice pe viitor. Nu uita, totuși, că pe lângă o personalitate plăcută, eficiența, răbdarea, meticulozitatea și nivelul de experiență vor conta cel mai mult și vor conduce la vindecarea afecțiunii în final. 

Sursa foto: Shutterstock

related posts

Modifică setările cookies