Cum poți să te răsfeți de una singură. Fericirea e o alegere


Nu ai nevoie să citești niciun studiu de specialitate pentru a conștientiza că cea mai mare investiție e cea pe care tu o faci pentru tine, pentru a deveni nu neapărat cea mai bună versiune a ta, ci o variantă mai bună decât cea de ieri.

Tag-uri: #fericire #sanatate

Înainte de a face schimbări în viața ta, așază pe o hârtie ceea ce ți-ai dori, scrie într-un jurnal ce aspecte ale vieții tale vrei să îmbunătățești și ce ți-ai dori pe termen lung. 

Înainte de a ajunge în Caraibe sau de a poza pentru o revistă de fashion, începe cu chestii aparent mărunte, ușor de concretizat. Astfel, nu doar că încrederea în propriile forțe va spori, dar, vei intra și într-un proces în care vei avea convingerea că orice îți dorești se va concretiza, în cele din urmă.

Dacă nu știi cu ce să începi, venim cu câteva recomandări generale:

Hrană sănătoasă 

Nu trebuie să devii dintr-odată raw vegan pentru a avea convingerea că organismul tău chiar se hrănește sănătos. Nici să te uiți la documentarul australianului Joe Cross, „Fat, Sick and Nearly Dead” („Gras, bolnav și aproape mort”) și să începi să bei doar sucuri naturale. Nu recurge la măsuri extreme, cum ar fi controversatele detoxifieri sau cure de slăbire, ci începe să mănânci cât mai multe fructe si legume proaspete

Cu ajutorul lor, vei avea mai multă energie și vei slăbi, dacă scopul e să scapi de cele câteva kilograme în plus. Totodată, dacă vei uita de tocănițe, paste și alte mâncăruri gătite care necesită timp îndelungat de preparare și vei opta pentru salate și consumarea alimentelor în starea naturală, vei sta mai puțin în bucătărie și vei putea folosi timpul rămas pentru o pasiune de-ale tale. Este esențial să adopți o dietă echilibrată, fără a ajunge la extreme, în care să incluzi și proteine și carbohidrați, astfel încât organismul tău să primească toate substanțele nutritive de care are nevoie.

Hidratare

Vara, bem oricum mai multe lichide, din cauza temperaturilor ridicate, însă, alege să consumi apă, în detrimentul sucurilor acidulate sau al băuturilor alcoolice. Desigur, poți face excepții, dar, apa rămâne cea mai accesibilă și mai sănătoasă variantă. Avantajele sunt de necontestat: nu doar că vei avea o digestie mult mai ușoară, un somn mult mai odihnitor, dar și pielea ta va fi ca a unui bebeluș, moale și catifelată.

Mișcare zilnică

Nu trebuie să mergi la sala de fitness, nici să ai acasă saltea, gantere, săculeți de nisip și corzi elastice, ci doar să te mobilizezi să ieși în parc, să te plimbi și să alergi. Nu trebuie să-ți propui de la început să-ți dobori propriile recorduri din liceu, așa că ia totul progresiv, cu multă răbdare. Înainte de a alerga, nu uita de exercițiile de încălzire, începe cu un antrenament ușor, apoi intensifică exercițiile, după care poți încerca să alergi o tură de parc. 

Nimeni nu te poate cunoaște mai bine decât o faci tu, căci tu îți cunoști nevoile și aspirațiile mai bine decât oricine, știi ce te-ar face mai mulțumită și mai fericită cu propria persoană. Important este să conștientizezi că poți realiza tot ce vrei, cu condiția de a fi sănătoasă. Și tocmai din acest motiv, este important să te hrănești sănătos, să faci mișcare și să bei cât mai multă apă.

Sursă foto: unsplash.com

related posts

Modifică setările cookies