SFATUL SPECIALISTULUI Cum scapi de astenia de primăvară


Primăvara, pentru toată lumea, este bucuria de a ne reconecta cu natura și soarele de pe cer, însă, pentru mulți, acest anotimp vine cu dureri de cap, articulații, dar și alte probleme de sănătate. 


Atunci când schimbările de temperatură sunt bruște, organismul consumă mai multă energie în încercarea de a se adapta, iar acest lucru poate determina apariția unor probleme, iar medicul te ajută să-ți recapeți starea de sănătate.

Durerile articulare, tensiunea arterială, starea de slăbiciune, vertijul sunt situații care-ți modifică starea de sănătate în special la intrarea în primăvară. Astenia de primăvară pare să fie un termen uzitat excesiv, însă, de vreme ce toată lumea îl folosește, trebuie să fie ceva adevăr acolo.

Citește și Cum sa tii corect o cura de detoxifiere

„Diferențele de presiune la nivel atmosferic duc la dureri articulare, chiar și de cap sau tensiune arterială. Practic, organismul nu se poate adapta, atât de repede, la schimbările acestea, și le „traduce” ca pe un factor periculos. Generează, astfel, un factor agresiv care se traduce, iată, prin durere”, explică dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Un program corect de fizioterapie, realizat corect în prezența unui specialist, poate reduce semnificativ acest disconfort.

Simptomele specifice artrozei sau reumatismului degenerativ, acele dureri supărătoare, sunt ameliorate cu ajutorul fizioterapiei. Ba mai mult de atât, fizioterapia reușește chiar să stopeze evoluția bolii!”, explică specialistul. Pe de altă parte, tensiunea arterială va fi normalizată cu ajutorul kinetoterapiei.


Kinetoterapia realizată regulat va normaliza activitatea cardiacă și va tonifia musculatura, care va putea funcționa mai eficient și cu un consum mai redus de energie, diminuând depozitul de țesut adipos. Astfel, inima va putea funcționa la parametri fiziologici, având o tensiune arterială şi un puls la parametri optimi”, conchide dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicină  Fizică și Balneologie.

FULLSCREEN
Cum scapi de astenia de primăvară, îți spune specialistul!
  • /


related posts