Cum vă monitorizați când stați acasă cu simptome ușoare COVID-19?


Odată ce descoperiți că sunteți SARS COV 2 pozitiv și simptomele sunt ușoare, protocolul spune să vorbiți cu medicul, să stați acasă, să tratați simptomele. Ne explică medicul primar de boli infecțioase Adriana Moțoc.

Tag-uri:

Andreea Groza: Care sunt simptomele care apar prima oară în infecția cu SARS COV 2?

Dr. Adriana Moțoc: După perioada de incubație, care durează 4-5 zile, dar poate dura și 14 zile (de aceea s-a instituit măsura izolării de14 zile) apar: oboseala, somnolența, frisoane și apoi febra. Specifice sunt durerile de spate în această boală, poate să apară tuse, dar și tulburări în respirație, jenă în faringe, când înghițim. Senzația de nas înfundat sau curge nasul și tulburări digestive (la copii și bătrâni în principal) - grețuri, vărsături, diaree.

În același timp, este antialgic. În terapia durerii, se dau la intervale regulate, de pâna la 4 ore - 1-2 tablete. Oamenii nu știu că se poate ajunge pâna la 8 tablete pe zi la un adult care nu are probleme severe cu ficatul, adică insuficiență hepatică.

Paracetamolul are avantajul că nu irită stomacul! Se poate folosi în asociere cu antiinflamatoare nesteriodiene. Nu e contraindicat, dacă ai luat paracetamol, să iei și altceva sau invers. Dacă ai luat un antiinflamator, poți să iei paracetamol sau să alternezi

Citește mai multe pe stirileprotv.ro

related posts

Modifică setările cookies