Tu stiai? De cate ori pe saptamana ar trebui sa te speli pe cap


Toate femeile isi doresc sa aiba un par frumos, sanatos si stralucitor si s-ar spala si de 10 ori pe zi daca asta le-ar garanta rezultatul dorit. Insa se pare ca putem trai bine mersi si o viata intreaga fara sa ne spalam pe cap. "Totul tine de cultura in care traim", spune medicul dermatolog Mihaela Leventer.


"Am paciente care vin la mine la cabinet si imi spun ca se spala o data pe luna de frica sa nu le cada parul", marturiseste medicul dermatolog Mihaela Leventer, care spune ca nu exista o reteta pentru cat de des trebuie sa te speli pe cap.

"Este doar o conventie sociala. In Africa sunt triburi  care nu se spala niciodata pe cap! Dar stiu si oameni care se spala de doua ori pe zi. Acestia au o problema de supraspalare. Acum exista o varietate mare de sampoane si poti folosi unele mai blande daca vrei sa te speli zilnic", spune dr. Leventer.

Medicul dermatolog spune ca parul nu se ingrasa mai tare daca il speli zilnic, insa te poti confrunta cu o piele uscata.

"In Romania, oamenii s-au obisnuit sa se spele de o singura data pe saptamana. Eu am prins vremea in care aveam apa calda o singura daca pe saptamana, sambata doua ore", spune Mihaela Leventer, care recomanda mai degraba spalarea zilnica pe cap decat un par slinos si cu matreata.

related posts

Modifică setările cookies