De ce sughiti, casti sau lacrimezi aparent fara motiv. Ce se intampla de fapt. Uite ce mesaje iti transmite corpul tau


Te-ai intrebat vreodata de ce sughiti, casti sau din ce motiv incepi, uneori, sa lacrimezi aparent fara motiv? Cand vine vorba despre corpul tau, semnele pe care ti le transmite nu sunt de neglijat. 


Iti venim in ajutor cu explicatii simple despre felul in care raspunde corpul tau la anumiti stimuli si, mai ales, de ce face asta.

De ce casti?

Contrar credintelor populare, nu cascam cand suntem obosite sau plictisite. Cele mai recente studii de specialitate arata ca aceasta pornire apare ca sa racoreasca creierul, in momentul in care acesta necesita mai multa atentie sau concentrare. Practic, cascatul este aparatul de aer conditionat al creierului nostru si ne ajuta sa ne eliberam mai usor de situatiile stresante.

De ce sughiti?

Ca sa putem respira, plamanii nostri lucreaza in colaborare cu diafragma, un muschi care ajuta la "tragerea" aerului in interiorul corpului, dar si la relaxare, in momentul in care aerul este expirat. Daca mancam sau bem prea repede, diafragma se irita. Asta inseamna ca aerul poate ramane "blocat" in gat si poate cauza sughituri. Vestea buna e ca acestea dureaza, de obicei, doar cateva minute, iar daca tragem aer in piept adanc de cateva ori sau ne tinem respiratia pentru cateva secunde, dispar.

De ce lacrimezi, aparent, fara motiv?

Plansul e mai complicat decat crezi. Exista tipuri diferite de lacrimi, in functie de situatii. 

Lacrimi de baza: Sunt cele care pastreaza umiditatea ochilor si ii protejeaza de bacterii si alte elemente daunatoare.

Lacrimi de reflex: Iti lacrimeaza ochii cand tai ceapa? Acestea sunt lacrimile de reflex, care sunt eliberate de corp in cantitati mai mari decat cele de baza. Ele apar pentru a proteja ochiul de acid sau gaz daunator. 

Lacrimi de emotie: Acestea izbucnesc in momentul in care esti cu adevarat trista, fericita, speriata sau coplesita de emotii. Oamenii de stiinta nu au inteles inca exact cum ajungem sa producem lacrimile de emotie, insa au ajuns la concluzia ca acestea au un rol linistitor si calmant.

related posts

Modifică setările cookies