Dolly Parton, donație de un milion de dolari pentru vaccinul anti-coronavirus. „Sunt fericită că pot să ajut”


Fonduri de miliarde de dolari au fost alocate în statele dezvoltate pentru identificarea unui vaccin anti-coronavirus. O parte din acești bani au provenit din donații venite din partea oamenilor simpli și a celebrităților. Dolly Parton a dezvăluit de ce a simțit nevoia să se implice.


Dolly Parton (74 de ani) a dezvăluit încă din aprilie că va dona un milion de dolari echipei de cercetare a Vanderbilt University Medical Center. Cântăreața spunea atunci că vrea să contribuie la stoparea răspândirii SARS-CoV-2 și îi încuraja pe cei care își permit să-i urmeze exemplul. Acum, compania farmaceutică Moderna a confirmat că banii artistei au fost folosiți la dezvoltarea vaccinului său, care a arătat o eficiență de 94,5% la testele preliminare.

Sunt fericită că tot ce fac îi poate ajuta pe ceilalți. Când am donat banii, am vrut doar să fac bine și, evident, asta și este”, a spus artista într-o emisiune TV, conform revistei People.

La începutul săptămânii, compania Moderna a făcut publice rezultatele testelor preliminare la care au fost supuși 30.000 de voluntari. Jumătate dintre ei au primit vaccinul experimental, ceilalți au beneficiat de substanțe placebo. După ce i-au sfătuit pe voluntari să-și trăiască viața în ritmul lor normal, specialiștii au constatat că 90 dintre cei care au primit placebo au contractat coronavirus. Din grupul celor cărora le-a fost administrat vaccinul, doar 5 au luat SARS-CoV-2.

CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că studiul a oferit prima validare clinică a faptului că vaccinul poate preveni infecția cu coronavirus. 

Staruri care au donat pentru stoparea Covid-19

Pe lângă Dolly Parton, mai multe persoane celebre au donat pentru a sprijini cercetarea sau eforturile medicilor din lumea întreagă de a stopa infecția. Printre acestea se numără Donatella Versace și fiica ei, care au donat 200.000 de dolari. Ryan Reynolds și soția lui, Blake Lively, au donat un milion de dolari unei fundații caritabile, iar Elton John a oferit un milion de dolari unui fond de urgență pentru Covid-19.

Ulterior, Ryan Reynolds și Blake Lively au mai donat 400.000 de dolari spitalelor din SUA, iar Kylie Jenner a alocat și ea un milion de dolari pentru a susține lupta zilnică cu boala necruțătoare.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: FERMA. În Plus, episodul 31: Despre săptămâna faptelor bune cu arhitectul Visuri la cheie, Laura Boghiu

related posts

Modifică setările cookies