Dreapta sau stânga? Află ce spun cercetătorii despre partea pe care obișnuiești să adormi


Atunci când dai ture prin pat și simți că nu-ți găsești poziția perfectă pentru a adormi este unul dintre cele mai deranjate lucruri. Ei bine, ar trebui să știi că partea pe care dormi influențează în oarecare măsură sănătatea ta.


Așa cum dormitul cu gura deschisă afectează respirația și poate dăuna sănătății tale, poziția în care dormi este foarte importantă.

Specialiștii susțin că poziția cea mai corectă pentru un somn sănătos este în lateral. De ce? Aceștia spun că oferă o odihnă mai bună și facilitează funcționarea organizmului nostru. Contează însă și partea laterală pe care dormi. Cercetatorii sunt de părere că somnul în lateral pe partea stânga aduce o serie de beneficii:

Citește și 6 lucruri despre somn pe care nu le stiai

1. Bun pentru funcționarea creierului

Somnul pe partea stângă are efecte benefice pentru sănătatea psihică deoarece favorizeaza drenajul limfatic al sistemului nervos central, conform unui studiu publicat în revista științifică "Journal of Neuroscience" din cadrul universității Stony Brook, New York.

 

2. Ajută la circulație

În funcție de poziția în care sunt așezate organele noastre, în cazul acesta, inima, dormind pe partea stânga împiedică obstrucția aortei care pompează sângele din inima noastră către restul sistemului sanguin. A declarat pentru CNN dr. W. Christopher Winter de la spitalul Martha Jefferson din Charlottesville (SUA)

 

3. Facilitează Digestia

Asta este o simplă chestie de gravitație. Stomacul și intestinele sunt ușor înclinate spre stânga, astfel încât poziționarea pe partea stângă face ca alimentele să treacă mai ușor prin aceste organe.

 

4. Ameliorează durerile de coloană vertebrală

Când vă aflați pe partea stânga, coloana dumneavoastră este aliniată perfect. De asemenea, pe partea stângă evitam presiunea unor vase importante de sânge. 

Somnul pe partea stânga este recomandat și femeilor gravide deoarece acest lucru împiedică fătul să apese în vena cava, iar circulația sângelui ajunge mai ușor la placentă alături de nutrienții necesari pentru copil.

FULLSCREEN
Dreapta sau stânga? Află ce spun cercetătorii despre partea pe care obișnuiești să adormi
  • /

related posts

Modifică setările cookies