Durerile de spate sunt cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic. Cum influențează postura incorectă


Atunci când discutăm despre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic, facem referire la dorsologie sau durerile de spate. 


Cu acestea se confruntă atât tinerii, din cauza stilului de viață preponderent sedentar, cât și vârstnicii, din cauza îmbătrânirii, uneori premature, a coloanei vertebrale și a efortului fizic depus în cursul vieții.

Totodată, asociată cu durerea de spate este postura incorectă care duce de cele mai multe ori la disconfort, scade calitatea vieții și poate fi sursa a numeroase afecțiuni de sanatate: de la creșterea presiunii asupra coloanei vertebrale până la dureri de gât umăr și spate.

Cauzele cele mai frecvente ale durerilor de spate

Există mai multe cauze care pot duce la dureri de spate. Cele mai frecvente dureri de spate sunt afecțiunile musculo-scheletale.

De menționat este că sistemul locomotor al spatelui are mai multe componente: oase, ligamente, tendoane, mușchi, nervi. Toate aceste componente participă sinergic la mișcările trunchiului, iar durerea de spate poate afecta orice zonă, de la cea cervicală (de la baza craniului) până la cea lombară sau chiar pâna la nivelul coccisului.

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro!

related posts

Modifică setările cookies