Efectele negative ale telefonului mobil asupra sanatati. Tu stii ce boli iti poate provoca mobilul tau?


Traim intr-o lume in care tehnologia este la putere, asa ca telefonul mobil face parte din viata noastra. Din pacate, frecventa cu care folosim acest aparat il face sa fie daunator sanatatii noastre.


Folosirea in exces a mobilului duce la deteriorarea sanatatii fizice, psihice si chiar sociale. Iata o lista cu cateva probleme cauzate de telefonul mobil:

1. Reduce interactiunea intre oameni. Dependenta de telefon duce la izolare. Oamenii nu mai pot interactiona intre ei iar urmatorul pas logic pare a fi comunicarea virtuala.

2. Amorteala si lenea. Nimanui nu ii plac persoanele lenese. Folositrea in exces a mobilului face ravagii in organism din cauza armotelii si a lipsei miscarii.

3. Insomnii. Multi dintre cei care sunt dependenti de telefon se aleg cu probleme ale somnului. Radiatiile de 884 MHz. sunt suficiente pentru a cauza insomnia.

4. Pierderea atentiei. Aceasta consecinta este des intalnita la cei care folosesc prea mult mobilul. Acestia se focuseaza asupra conversatiei si isi pierd concentrarea.

5. Tumori pe creier. Mobilele transmit radiatii elecromagnetice si acestea au capacitatea de a schimba organizarea celulelor si a tesuturilor cu rapiditate, fara sa se vada. Mutatia celulara genereaza cancerul la creier si multe alte boli.

6. Creste temperatura corporala. Mobilele se folosesc de frecventele radio pentru a comunica cu centrala. Aceste frecvente radio au efecte termice iar temperatura corporala creste simtitor. 

7. accidente. Folosirea excesiva a mobilului este o cauza principala a accidentelor rutiere. Acestea au fost interzise in trafic, insa multi nu respecta acest lucru.

8. Tumori in gura. Studii recente au aratat ca folosirea excesiva a mobilului poate genera cancer in gura. De cele mai multe ori, acest tip de cancer este localizat langa maxilar si ureche.

related posts

Modifică setările cookies