Englezii vor să dreseze câinii să depisteze oamenii infectați cu coronavirus, însă au o problemă majoră


O asociație de protecția animalelor din Marea Britanie plănuiește să dreseze câinii pe care îi deține să detecteze bolnavii de COVID-19. Anunțul organizației a îngrijorat opinia publică din Regat.


Medical Detection Dogs este o asociație care s-a specializat în dresarea câinilor pentru detectarea prezenței bolior în organismul uman. Folosind mirosul ascuțit al patrupedelor, reprezentanții asociației au fost capabili să identifice bolnavii de cancer ori de diabet.

Acum, reprezentanții asociației sunt gata să facă un pas și mai mare în față, pentru a depista bolnavii de COVID-19, fără a-i testa cu metodele tradiționale. 

Organizația noastră a petrecut ani de zile cercetând știința din spatele mirosului câinilor și crede că patrupedele pot detecta această boală. Întotdeauna am adoptat o abordare riguroasă și științifică în munca noastră și am generat mai mult de o duzină de lucrări de cercetare care întăresc convingerea că fiecare boală are propriul ei miros”, spun reprezentanții asociației pe site-ul propriu.

Regina Elisabeta a II-a și Ducesa de Corwall, la un eveniment al organizației, în 2018. FOTO: Getty Images

Organizația susține că orice câine, indiferent de rasă, este capabil să depisteze cancerul și alte boli grave. Totuși, în cadrul proiectelor derulate sunt selectate acele rase de câini care au instincte ridicate de vânători.

Câinii care depistează coronavirus au o problemă

Entuziasmul organizației din Marea Britanie ar putea fi tăiat de ultimele descoperiri ale medicilor din Hong Kong. Aici au fost depistați primii câini bolnavi de coronavirus, patrupede care s-au infectat de la stăpânii lor.

Unul dintre câini a murit la jumătatea lunii martie, însă medicii susțin că decesul nu are legătură cu COVID-19. Mai mult, nu există încă dovezi că patrupedele pot transmite boala, însă în acest moment este sigur că ele se pot infecta.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Alex Daragiu

related posts

Modifică setările cookies