Epidemia de coronavirus, declanșată de pangolin. Ce este acesta


Cercetătorii chinezi cred că vinovați de răspândirea noului coronavirus sunt pangolinii ori, mai degrabă, traficul ilegal cu aceste animale. 


Epidemia de coronavirus ar putea avea cauză traficul ilegal de pangolini, spun oamenii de știință chinezi, conform Metro.u.co.

Citește și: Coronavirus. Totul despre virusul din China: cum se transmite și care sunt simptomele

Pangolinii (numiți și furnicari solzoși) sau folidotele (Pholidota) sunt mamifere placentare nocturne lipsite de dinți, cu corpul lung, acoperit cu solzi cornoși, coadă foarte lungă, limba lungă și foarte lipicioasă, cu ajutorul căreia adună furnicile și termitele. Aceștia sunt foarte apreciați în Asia, atât în gastronomie cât și în medicină, motiv pentru care, deși sunt protejați de legile internaționale, constituie obiectul unui trafic intens și ilegal. 

Conform South China Agricultural University, genomul noii afecțiuni descoperite la pangolini este identic în proporție de 99% cu secvența genetică identificat la persoanele infectate.

Pangolinii sunt, conform cercetătorilor, ”gazda intermediară” a coronavirusului care s-a răspândit în toată lumea de la apariția sa în Wuhan, China.

Pangolinii sunt considerați o delicatețe în China, iar solzii lor sunt folosiți în medicina tradițională. 

Foto: IStock

related posts

Modifică setările cookies