Este bună Dieta Ketogenică? Ce spune nutriționistul Gianluca Mech!


Dieta ketogenică, cea mai în vogă dietă pe plan mondial în 2019, este foarte bogată în grăsimi, presupune o cantitate moderată de proteine și scăzută în carbohidrați


Dieta ketogenică, cea mai în vogă dietă pe plan mondial în 2019, este foarte bogată în grăsimi, presupune o cantitate moderată de proteine și scăzută în carbohidrați. Nutriționistul vedetelor Gianluca Mech explică ce presupune mai exact, cum anume funcționează și cât de eficientă este în realitate.

“Dieta Ketogenică se caracterizează prin consumul redus de carbohidrați (de obicei mai puțin de 30 de grame/zi) și aportul relativ ridicat de grăsimi și proteine. Din moment ce unele țesuturi ale corpului funcționează doar cu glucoză, atunci când încetezi să o mai consumi, pentru a-și satisface nevoia de glucoză, organismul o produce parțial singur, iar parțial folosește funcția ketogenică. Ketogeneza folosește grăsimile (care provin fie din țesutul adipos, fie din ceea ce mănânci) pentru a produce celulele ketogenice care funcționează ca substitut pentru glucoză”, explică Gianluca Mech.


 
Lupta cu carbohidrații pare să fie cea mai dificilă, astfel că nutriționistul Gianluca Mech a dezvoltat propria gama de produse ce substituie cu succes dulciurile sau pastele.

Dacă renunțăm la carbohidrați, există o mulțime de alimente pe care le putem consuma: carne, pește, ouă, brânză maturată, legume. Pentru că mulți nu pot trăi fără dulciuri, am creat în cadrul Dietei Gianluca Mech produse ce nu conțin zahăr și păstrează organismul în starea de cetoză. De la praline, la biscuiți și batoane proteice până la paste și supe de legume. Cât timp sunteți într-o astfel de dietă este interzis consumul de fructe și alcool”, continuă Gianluca Mech. 

Dieta Ketogenică poate reprezenta și un stil de viață, însă, în general, se recomandă în cure de maxim 30-40 de zile pentru slăbirea accelerată.
 
“În unele cazuri, fie patologice (epilepsia rezistentă la medicamente), fie fiziologice (populația eskimo), Dieta Ketogenică poate fi ținută permanent. În rest, recomand Dieta Ketogenica pentru perioade scurte de timp, 30-40 de zile, cu scopul precis de a pierde în greutate”, spune Gianluca Mech.

După o astfel de dieta ketogenică corpul are însă tendința de îngrășare, intervine fenomenul cunoscut drept yo-yo, astfel că nutriționistul Gianluca Mech recomandă ca ieșirea din starea de cetoză să se facă prin adoptarea unei diete echilibrate.

“Dieta proprie dezvoltată de mine are două faze: cea intensivă și cea medie. În cea intensivă se aplică cetoza ca la carte, iar în faza intermediară vorbim despre o dietă fito-ketogenică, echilibrată, cu fito-extracte necesare pentru a menține rezultatele obținute în urma unui ciclu de ketoză. Fiecare persoană trebuie însă să apeleze la sfaturile unui medic nutriționist înainte de orice fel de dietă”, continuă Gianluca Mech.

Dieta Gianluca Mech este cea mai apreciată dietă ketogenică din lume, având la bază 29 de studii științifice care demonstrează eficiența ei. Nutriționistul a dezvoltat în cadrul fabricii sale din Italia sute de produse realizate după rețete speciale ce pot să fie folosite în cadrul unui regim ketogenic, fără ca persoana care ține dieta să aibă impresia că face sacrificii uriașe. Produsele pot fi comandate și în România de pe www.gianlucamech.ro

Gianluca Mech este unul din cei mai apreciați nutritioniști, la nivel internațional, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat anul trecut două campanii importante împotriva obezității, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

related posts

Modifică setările cookies