Esti dependenta de inghetata? Vezi cat de (ne)sanatoasa este! VIDEO


Ce poate fi mai tentant pe canicula de afara decat o inghetata ? Delicioasa si racoroasa, inghetata are insa defectele ei: prea multe topinguri ii maresc semnificativ numarul de calorii, unele inghetate sunt pline de aditivi si chimicale, iar daca nu stim cum sa le mancam corect, putem sa ne si imbolnavim.
 


“Inghetata traditional autentica era un produs lactat. Intr-adevar avea o densitate energetica mare - 300 de kilocalorii. Astazi sunt inghetate care nu contin niciun fel de derivate lactate si au peste 400 de calorii. Sunt si inghetate care au valoare energetica mai mica, insa asta nu le face mai bune.  Este foarte importanta si calitatea caloriilor, nu numai cantitatea lor. Sunt inghetate care au foarte multi aditivi”, spune nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi.

Specialistul ne recomanda sa ne preparam inghetata acasa din lapte, frisca, unt, arome naturale din fructe si zahar.
Gheorghe Mencinicopschi spune ca cea mai buna varianta de inghetata este sorbetul, adica un fel de suc inghetat.
Inghetata fiind foarte rece, nu trebuie sa o inghitim direct. Trebuie sa o tinem in cavitatea bucala pana cand ia temperatura corpului, altfel nu numai ca nu ne va racori, dar ne va si imbolnavi”, mai spune Gheorghe Mencinicopschi.

Vezi ce spune si nutritionistul Mihaela Bilic despre inghetata.

related posts

Modifică setările cookies