Esti depresiva? Schimba-ti anticonceptionalele!


Suntem predispuse la depresie in special in sezonul rece cand soarele este eclipsat de nori si ploi. Stresul si agitatia sunt alti factori ce duc la astfel de schimbari de stare si comportament. Iar daca mai adaugam si efectele secundare ale contraceptivelor la toate astea, nu prea avem cum sa evitam "picajul" in depresie. Asa ca Perfecte.ro iti recomanda o vizita la medic pentru schimbarea pilulelor contraceptive in sezonul rece!


E greu, intr-adevar, sa-ti gasesti un anume tip de contraceptive care sa nu-ti modifice metabolismul sau sa nu te ingrase. Dar daca cele pe care le folosesti deja au alte efecte secundare asupra ta? Specialistii britanici sustin ca pastilele existente in farmacii, bazate pe estrogen si progesteron, cresc riscul de depresie.

Explicatia lor e simpla si suna cam asa: anticonceptionalele duc la cresterea nivelului unor enzime in organism, enzime care influenteaza secretia de serotonina. Iar starea de bine este afectata de lipsa acestei substante vitale pentru cheful nostru de viata si tonus. Asadar, daca simti ca te cuprinde apatia, mergi la medicul ginecolog si solicita schimbarea anticonceptionalelor care iti fac mai mult rau decat bine! Be carefull!

related posts